De slaapkamer als ultieme relaxplek
Wonen Slaapkamer ideeën Wooninspiratie

De slaapkamer als ultieme relaxplek

We brengen heel wat uren door in de slaapkamer. Grotendeels slapend natuurlijk, maar de slaapkamer moet ook een ruimte zijn waar je heerlijk kunt relaxen. Om goed te kunnen slapen is het belangrijk dat je slaapkamer rust uitstraalt. Dit betekent echter niet dat je slaapkamer een saaie ruimte moet zijn! Het is namelijk veel gezelliger om te relaxen en wakker te worden in een slaapkamer met sfeer. Hieronder vind je alvast enkele tips waarmee je je slaapkamer kunt omtoveren tot heerlijke relaxplek.

Breng kleur in je slaapkamer

Niemand wil wakker worden in een kille witte ruimte. Tijd dus om wat kleur aan te brengen in de slaapkamer! Denk er wel om dat niet alle kleuren geschikt zijn. Warme kleuren zoals rood of terracotta werken stimulerend. Dit kan heel fijn zijn, maar is minder wenselijk in de slaapkamer. Ga in plaats daarvan voor tinten die rust uitstralen. Koele tinten zoals pastelblauw of zachtgroen werken rustgevend en geven direct een relaxte sfeer aan je slaapkamer. Wil je een kleur die wat pit geeft aan je slaapkamer, maar die toch rustgevend is? Ga dan voor paars. Deze kleur valt in het koele kleurenpalet maar heeft een pittigere uitstraling dan zachte pasteltinten.

slaapkamer pasteltinten

Vind je het lastig om een kleur te vinden die bij jou past? Ga dan eens langs bij een van de vele winkels van Decorette. Bij Decorette kan je altijd terecht voor persoonlijk advies. Of het nou gaat om kleuren, behang, vloeren of raamdecoratie, bij Decorette vind je altijd een stijl die bij je past. Van tevoren alvast wat inspiratie opdoen? Doe dan eens de interieur test op Decorette.nl. Wil je de boel helemaal omgooien en kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontwerp? Ook dan ben je bij Decorette aan het goede adres. Op Decorette.nl maak je gemakkelijk en snel een afspraak voor advies op maat.

paarse slaapkamer

Houd het basic

Een rommelig huis zorgt voor een rommelige geest. Je zult dus niet lekker slapen of tot rust komen in een rommelige slaapkamer die volstaat met frutsels. Belangrijk is om de slaapkamer basic te houden. Prop de ruimte niet helemaal vol met meubels maar koop alleen de essentiële items en houd rommel uit het zicht. Vind je basic een beetje saai? Ga dan eens aan de slag met planten in de slaapkamer. Planten zuiveren de lucht en geven je slaapkamer een natuurlijke uitstraling. Sommige planten, zoals lavendel of citroenmelisse, weren ook nog eens muggen af waardoor je in de zomer niet meer wakker gehouden wordt door irritant gezoem. Een win-win-winsituatie!

slaapkamer ideeën duurzaam interieur

Meer slaapkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Soorten kledingkasten voor de slaapkamer, Romantische slaapkamer in 5 stappen, Babykamer personaliseren: tips en inspiratie en Wat voor bedden zijn er eigenlijk? | Slaapkamer inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten