Sfeervolle woninginrichting voor de winter

De koude dagen komen er weer aan, in het winterseizoen brengen we meer tijd door in huis. Het is buiten nat en koud, ook is het veel minder lang licht buiten. Steek jouw interieur daarom in een nieuwe jasje om de winter goed door te komen.

Als je in de herfst al een voorbereiding maakt kun je vanaf de feestdagen tot het moment dat moeder aarde uit haar winterslaap komt genieten van een sfeervolle woning. In deze blog vind je alvast wat inspiratie, van natuurlijke materialen tot aan een hypermodern elektrisch rolgordijn. Laat de winter maar gauw komen!

Hoogpolig vloerkleed

Tegels, beton, parket of vinyl, het zijn allemaal soorten vloerbekleding die naast een strakke look ook een beetje kil aanvoelen. Met vloerverwarming zul je geen last hebben van koude voeten, maar even lekker languit op de vloer liggen is niet bepaald comfortabel. Leg daarom een hoogpolig vloerkleed neer, dat is lekker zacht en warm. De kinderen kunnen er heerlijk op spelen, je kunt gezellig met het hele gezin cadeautjes uitpakken op de vloer of jouw tenen heerlijk laten kroelen tussen de zachte draden.

Je kunt een luxe hoogpolig vloerkleed aanschaffen en die ieder jaar als traditie tevoorschijn halen, daarnaast zijn er ook heel betaalbare maar toch ook mooie kleden die je in het voorjaar naar de milieustraat kunt brengen voor recycling. Bang voor viezigheid? Koop een schoenenkast en wat lekkere warme sloffen voor het gezin en gasten. Zo blijft het hoogpolig vloerkleed schoon en fris.

Sfeervolle woninginrichting

Decoreer jouw woning!

Als je een beetje ervaring hebt met woondecoratie weet je dat accessoires zoals kussentjes, dekens en andere soorten textiel ideaal zijn om een ruimte ieder seizoen te transformeren. In de winter gaat er niets boven gebreid textiel met een grote steek. Dat voelt heerlijk zacht aan en heeft visueel een rijke structuur wat de kamer meer “body” geeft. Natuurlijke vezels hebben hierbij de voorkeur, let met wassen altijd goed op de wasvoorschriften. Wanneer je gebreid textiel te heet wast, of een agressief wasmiddel gebruikt kan het materiaal stug worden. Dat ziet er minder mooi uit en voelt een stuk minder zacht.

Sfeervolle woninginrichting

Rieten manden

Opgeruimd staat netjes, jong en oud heeft er een handje van om zaken door het huis te laten slingeren. Zelf maak je uiteraard nooit rommel, het zijn altijd die gezinsleden die er een puinhoop van maken.

Met rieten manden door de kamer is er geen excuus meer om spullen op de grond, op de tafel of onder de bank te laten liggen. De manden zijn voor tijdschriften, wenskaarten, of al die reclame die je rond de feestdagen in de bus krijgt. Kinderen krijgen ieder hun eigen rieten mand waarbij de regel vol = vol streng wordt toegepast.

De rest van de spullen gaan in de kast of in hun eigen kamer. Laat iedereen hun eigen mand personaliseren met bijvoorbeeld een strik, een zelfgemaakte deksel of een gebreide sjaal. Dat staat leuk en is nog praktisch ook!

Steigerhout

Wanneer buiten alles bedekt is met een laag sneeuw en het te koud is om de hele dag buiten te zijn, haal je de natuur naar binnen met steigerhout. Dit hout straalt warmte uit en heeft ook die typische grijze sluier wat heel mooi staat in een modern interieur. Je kunt van goede planken steigerhout uitstekende boekenplanken maken, waar je ook andere woonaccessoires op kunt neerzetten.

Je kunt bijvoorbeeld ook een bijzettafeltje van steigerhout in huis halen of zelf in elkaar timmeren. Of kies voor een krukje waar je op kunt zitten of een kruk die jouw benen even rust gunt na een lange dag hard werken. Niet alle planken van steigerhout zijn van even goede kwaliteit, zorg ervoor dat noesten en kwasten er niet uitvallen en dat er geen splinters los kunnen laten.

Sfeervolle woninginrichting

Multicolor verlichting

Naast kerstlampjes in de kerstboom zien we steeds meer multicolor verlichting in huis. Met slimme lampen zoals de Philips Hue serie kun je op basis van zuinige LED’s de gehele woning een prachtige tint geven. Vooral in ruimtes met vrij lichte wanden en interieur kun je licht gebruiken om de sfeer in huis compleet te veranderen met een druk op de knop. Je kunt de lampen dimmen, van kleur laten veranderen en zelfs laten oplichten wanneer je een tekstbericht op je smartphone krijgt. Met LED strips kun je accenten aanbrengen onder de bank of achter de kast. Super handig dus!

led strips

Elektrisch rolgordijn

Als laatste maar zeker niet de minste, kiezen we voor een elektrisch rolgordijn. Hoewel rolgordijnen niet altijd als de meest sfeervolle optie worden gezien, zijn er prachtige kleuren en materialen te verkrijgen. Een lichte tint in combinatie met de voornoemde multicolor verlichting maakt het helemaal compleet. We noemen specifiek een elektrisch rolgordijn, daarmee kun je op afstand de raamdecoratie bedienen. Of automatisch wanneer het donker wordt. Dat is reuze handig omdat je in de winterperiode vaak pas thuiskomt na zonsondergang.

Met deze tips kun je een sfeervolle woninginrichting voor de winter samenstellen waar je in het voorjaar geen afscheid van wil nemen!

Meer wooninspiratie?

Ben je opzoek naar meer wooninspiratie? Bekijk ook eens onze artikelen: Kerstboom optuigen: maak de kerst compleet! en Industriële badkamer: ga voor robuust en stoer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten