Schoonmaken: de goedkoopste manier voor een metamorfose!
Wonen

Schoonmaken: de goedkoopste manier voor een metamorfose!

Tijd om je huis te verfraaien? Er is genoeg inspiratie te vinden in tijdschriften, blogs en tv programma’s. Erg leuk uiteraard, maar vaak ontkom je dan niet aan een bezoekje aan een meubelzaak of een bouwmarkt. Hoe mooi zou het zijn als je al kunt genieten van datgene wat je al hebt? Een metamorfose hoeft niet moeilijk of duur te zijn: dankzij deze 5 tips geniet je in no-time optimaal van je eigen woonomgeving!

1 Gevelreiniging

Door weersinvloeden en roetdeeltjes in de atmosfeer raken alle gevels na verloop van tijd vervuild. Door gevelreiniging uit te laten voeren krijgen je gevels de originele uitstraling weer terug en ziet je huis er weer uit zoals het ooit bedoeld was. Om je gevel langer mooi te houden kun je de gevels impregneren. Dat lijkt op een soort waslaagje wat er voor zorgt dat druppels van de gevel af parelen.

Voor gevelreiniging Na gevelreiniging

2 Bestrating reinigen

Ook bestrating heeft zwaar te lijden onder weersinvloeden. De meeste typen bestrating zijn echter geschikt om met de hogedrukreiniger schoon te spuiten. Het is een relatief kleine moeite en het resultaat is vaak verbluffend: het geeft je tuin weer een frisse uitstraling. Bestrating kun je op een vergelijkbare manier als de gevel impregneren.

3 Houtwerk wassen

De volgende keer dat de glazenwasser komt kun je vragen of hij het houtwerk mee wast. En dan niet alleen de kozijnen, maar bijvoorbeeld ook de overstekken en de dakkapellen. Dat is niet alleen mooi, maar ook goed voor het behoud van je schilderwerk. Er zijn reinigingsmiddelen in de handel die werken als een soort autowax. Hierdoor blijft je houtwerk na het wassen langer schoon.

4 Dakreiniging

Tegenwoordig is het ook mogelijk om je dakpannen te laten reinigen. Je staat er misschien niet bij stil, maar het dak vormt een erg groot deel van het aanzicht van je woning. Door het dak te ontdoen van mossen en algen komt de originele uitstraling van je dakpannen weer terug. Zo zal je huis er een stuk frisser uit zien! Dakpannen kun je na het reinigen inspuiten met een algendoder zodat vervuiling dieper in de poriën ook verdwijnt en het langer duurt voordat je dak weer vuil wordt. Het is zelfs mogelijk om je dak na het reinigen een andere kleur te geven met een dakcoating.

Voor dakreiniging Na dakreiniging

5 Tuinstel reinigen

Vaak is een vaatdoek het enige reinigingsmiddel dat een gemiddeld tuinstel ziet. Maar de meeste tuinstellen kun je ook prima reinigen met een hogedrukreiniger, eventueel aangevuld met een reinigingsmiddel. Als je een houten tuinstel hebt kun je overwegen om het na het reinigen gelijk in de olie te zetten.

Reiniging van je woning, bestrating en tuinstel kan dus echt een wereld van verschil maken! Zo ziet alles er weer als nieuw uit zonder dat je groots in hoeft te kopen. Ben je er al klaar voor om jouw huis weer te laten stralen als vanouds?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten