Portugese tegels inspiratie: 5 toepassingen!

De Portugese tegels, die ook wel cementtegels of Marokkaanse tegels worden genoemd, zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit het Nederlandse interieur. Benieuwd hoe je deze trendy tegel allemaal kunt toepassen in je interieur? In deze blog vind je een heleboel Portugese tegel inspiratie én vijf manieren waarop je de tegel kan toepassen in jouw interieur!

Portugese tegels in de hal

Portugese tegels in de hal is misschien wel één van de populairste toepassingen van deze woontrend. De hal is vaak een beetje loze ruimte waar je niet heel veel mee kunt qua meubels. Portugese tegels zijn dan de ideale oplossing om de hal een beetje op te fleuren! Daarnaast komt het patroon mooi tot zijn recht in een langwerpige ruimte. Een mooie border er om heen en je hal ziet er uit alsof ‘ie uit een populair woontijdschrift komt.

Portugese tegels hal Portugese tegels keuken

Portugese tegels in de keuken

Portugese tegels kun je op meerdere manieren toepassen in de keuken. Je kunt ze natuurlijk op de vloer leggen, maar ook als spatwand of bekleding van je keukeneiland zijn ze heel leuk! Een mooi patroon is de ideale manier om een neutrale keuken wat spannender te maken. Daarnaast is een mooie gekleurde tegel natuurlijk ook heel gezellig. Ga voor warme tinten zoals geel, oranje en rood in de tegel voor extra veel sfeer. Tegels met koele kleuren zoals blauw en groen maken het patroon net iets rustiger, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat!

In het toilet of de badkamer

Nog zo’n saaie en functionele ruimte die lastig op te vrolijken is: de badkamer of het toilet. Ga voor Portugese tegels op de vloer of op het wandje achter het toilet of de douche om zo toch een beetje gezelligheid in de ruimte te brengen. Je kunt gaan voor een patroon in zwart, wit of grijstinten, maar een gekleurd patroon voegt gelijk een mooi kleuraccent toe aan je badkamer of toilet.

Portugese tegels badkamer Portugese tegels badkamer

Tegels als tafelblad

Heb je na het leggen van de vloer nog wat tegels over? Ga aan de slag met een tafelblad van Portugese tegels. Tof voor in de tuin, maar natuurlijk ook als eetkamertafel of bijzettafeltje. Hier moet je natuurlijk wel een beetje handig voor zijn, maar op internet zijn een aantal handige tutorials te vinden.

Portugese tegels op de trap

Onze laatste toepassing voor Portugese tegels is misschien wel de meeste originele: Portugese tegels op de trap! We hebben het al vaker gezegd, maar Portugese tegels zijn echt de perfecte oplossing om iedere ruimte vrolijker te maken. Je hele trap (laten) betegelen is een lastig klusje, maar je kunt ook alleen de stootborden voorzien van tegels. Origineel en heel erg leuk!

Portugese tegels tafelblad Bijzettafel Portugese tegels

Meer Portugese tegels inspiratie?

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor Portugese tegels? Bekijk deze artikelen eens: Portugese tegels: 12 toepassingen in het toilet en Portugese tegels badkamer: 10x inspiratie!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten