Pinterest als zoekmachine voor woonideeën
Interieur Wooninspiratie Inrichting Woonideeën

Pinterest als zoekmachine voor woonideeën

Als interieur liefhebber ken je Pinterest (waarschijnlijk) al lang, het is de ideale zoekmachine om woonideeën en wooninspiratie op te doen.Dit komt omdat je op afbeeldingen zoekt in plaats van websites. We hebben allemaal vast al veel verloren uurtjes op Pinterest besteed: op zoek naar de perfecte bank, het mooiste vloerkleed of de ideale hanglamp. Maar wist je ook al dat je heel specifiek op producten kunt zoeken in Pinterest?

De verborgen functie van Pinterest

Het is nog niet zo lang geleden dat wij op de redactie van Woonblog.eu de verborgen functie van Pinterest ontdekten. Misschien dat jullie deze zoekfunctie al lang ontdekt hebben en dat wij een tijdje onder een steen hebben gelegen, maar we willen jullie deze ontdekking toch niet onthouden (voor het geval dat je 'm toch ook gemist hebt).

Is het je wel eens opgevallen dat als je op een pin klikt je in de rechterbovenhoek van de pin een vergrootglaasje te zien krijgt? Klik er maar eens op! Je zult dan zien dat je een gedeelte van de afbeelding kunt selecteren met een vlak dat je kunt verschuiven. Pinterest gaat dan op zoek naar pins die lijken op het gedeelte van de afbeelding dat je geselecteerd hebt. Super handig, want zo krijg je gelijk een heleboel pins te zien die ongeveer dezelfde lamp, bank of vloerkleed bevatten. En zo kun je dus veel specifieker zoeken op dat ene item waar je naar op zoek bent. En als je een beetje geluk hebt linkt de pin dan ook gelijk naar de website van de winkel of webshop waar het product vandaan komt.

Pinterest zoekfunctie

Pinterest heeft nog veel meer functies!

Wist je dat Pinterest (buiten de verbogen zoekfunctie) nog meer opties heeft? Er bestaat zelfs een koop-knop op Pinterest. Dit is een knop waarmee je het artikel gelijk kunt kopen. De koop-knop wordt naast de 'pin it' knop geplaatst en je herkent de koop-knop aan z'n felblauwe kleur. Daarnaast wordt de prijs van het artikel ook in de pin weergegeven in het blauw. Je zal de koop-knop helaas nog niet zo snel spotten in de Nederlandse versie van Pinterest. Hij is voor nu enkel te zien in de Iphone en Ipad app en het is nog niet duidelijk wanneer de koop-knop ook beschikbaar gaat worden voor de desktop- en Androidversie.

Pinterest koop-knop

Nog meer woonideeën bij Woonblog

We hopen dat we je zo weer een beetje op weg hebben geholpen bij het opdoen van woonideeën voor je interieur. Wij pinnen ondertussen lekker verder. Volg ons op Pinterest voor nog meer (p)inspiratie!

Bron afbeelding: Suzanne Wartenbergh

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten