De perfecte werkplaats inrichten
Wonen Klussen Woonideeën

De perfecte werkplaats inrichten

Hou jij wel van een beetje klussen? Dan is het handig om een plekje te hebben waar je dit rustig kan doen en waar je het gereedschap kunt opbergen. Met een goed ingerichte werkplaats werk je veel effectiever en ben je zo klaar! Daarom geven wij hier een aantal tips om je werkplaats optimaal in te richten.

Optimaal gebruik van de ruimte

Gebruik de ruimte die je hebt goed. Denk er bijvoorbeeld ook aan om gereedschap wat je vaak gebruikt aan muren te hangen zodat je er makkelijk en snel bij kunt.

Daarnaast zien we ook steeds vaker dat het plafond wordt gebruikt om spullen op te bergen. Zo worden er bijvoorbeeld kastjes en plastic kisten met gereedschap opgehangen tussen twee balken.

Geordend gereedschap

Vooral als je erg veel gereedschap hebt, is het verstandig om het goed te ordenen. Dit kan op basis van de kleur, soort en grootte. Wanneer je het gereedschap aan de muur hangt is dit makkelijk te doen. Zorg dan dat alle schroevendraaiers van groot naar klein naast elkaar hangen. Schrijf er eventueel ook bij hoe groot de schroevendraaiers zijn. Zo zie je meteen welke je nodig hebt! Heb jij al het gereedschap in huis dat je nodig hebt? Kijk anders even op gereedschapscentrum.nl.

georganiseerd gereedschap opklapbare werkbank

De werkbank

Zorg dat je werkbank op de goede plek staat. Het is belangrijk dat de werkbank dichtbij een stopcontact staat. Wanneer je de ruimte ook nog voor andere doeleinden gebruikt, is een opklapbare werkbank praktisch. Zo maak je makkelijk en snel ruimte. Denk je dat je de werkbank vaak op verschillende plekken in de ruimte nodig hebt? Denk er dan ook aan dat die makkelijk te verplaatsen is. Ga bijvoorbeeld voor een werkbank met wielen.

Heb je kinderen of gebruik je de ruimte tevens voor andere doeleinden? Dan is het verstandig om je gereedschap dat open en bloot aan de muur hangt af te schermen. Bijvoorbeeld door een houten plank erboven te hangen die je makkelijk omhoog schuift wanneer je het gereedschap nodig hebt.

Genoeg licht

Zorg dat de ruimte genoeg licht heeft om ook s avonds aan de slag te kunnen. Houd er rekening mee dat het licht op je werkplek is gericht, maar ook zo staat dat je je gereedschap in de hele ruimte kunt vinden. Ga bijvoorbeeld voor meerdere spotjes, halstralers of lijnverlichting.

Ben jij klaar om aan de slag te gaan?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten