Een opblaasbare jacuzzi: doe tuininspiratie op!
Tuinideeën

Een opblaasbare jacuzzi: doe tuininspiratie op!

De afgelopen jaren zijn ze een echte trend geworden: opblaasbare jacuzzi's. Veel mensen willen wel graag een jacuzzi, maar willen niet de nadelen van een vaste jacuzzi. Het voordeel van een opblaasbare jacuzzi is dat je het overal kunt wegzetten en ook gelijk weer kan opbergen. Ben jij nog niet in het bezit van een opblaasbare jacuzzi? Doe dan inspiratie op aan de hand van dit blogartikel!

Waarom een opblaasbare jacuzzi?

Als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt of simpelweg niet wilt dat een jacuzzi veel plek in de tuin inneemt dan is een opblaasbare jacuzzi de ideale oplossing. Je kiest zelf de plek en je kan de jacuzzi op ieder zelfgekozen moment ook weer opruimen. Bovendien hoef je tegenwoordig voor het comfort ook niet meer een vaste jacuzzi te nemen. Er zijn namelijk erg veel varianten, waarbij de zitting minimaal net zo lekker is als die van een vaste jacuzzi.

tuininspiratie opblaasbare jacuzzi grijs

Daarbij is een opblaasbare jacuzzi vaak beter geïsoleerd dan een vaste jacuzzi. Hierdoor bespaar je veel energiekosten. Ook scheelt het natuurlijk dat je de jacuzzi op elk moment kan afbreken. Hiermee ben je op de langer termijn vaak minder geld kwijt aan energiekosten bij een opblaasbare jacuzzi.

Waar moet je op letten?

De meeste jacuzzi’s variëren ergens tussen de €400 en €2000. Dit is een redelijk uiteenlopend bedrag en het is dus handig om van tevoren te bekijken welke punten voor jou prioriteit zijn en hoeveel je ervoor over hebt. De sterkte en kwaliteit van de jacuzzi zijn het belangrijkst. Van welk materiaal is de jacuzzi gemaakt en deukt dit gemakkelijk in? Bij goedkopere varianten moet je goed voor oppassen. Het is prima als dit het geval is, maar dan moet je wel voorzichtiger omgaan met de jacuzzi. Verwarmingskosten spelen ook bij opblaasbare jacuzzi’s een rol. Sommige jacuzzi’s zijn goedkoop in prijs maar zijn wel erg duur bij de verwarming van het bad. Let er dus goed op dat het verwarmingselement niet te veel stroom verbruikt.

Daarnaast zijn bepaalde accessoires ook erg handig, zoals een isolatiezeil. Dit is niet alleen om het water warm te houden, maar zorgt er ook voor dat er niet zo snel vuil in het water komt. Ook als je kleine kinderen hebt is het handig dat de jacuzzi goed afgesloten kan worden. Ten slotte, is de pomp ook nog heel belangrijk. Kijk of er een goede pomp in zit die niet al te veel geluid maakt.

Een jacuzzi kopen

Nadat je alle voorgaande punten bent afgegaan kun je een jacuzzi kiezen die aan al jouw wensen voldoet. Bovendien kan je vaak de kleur ook nog zelf kiezen. Zo zijn er houtkleurige en grijze varianten beschikbaar. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de stijl van de rest van de tuin en de kleuren die al gebruikt worden. Twee bekende merken zijn Bestway en Intex, die bekend staan om de goede kwaliteit. Een Bestway jacuzzi is bovendien beschikbaar in verschillende kleuren en prijscategorieën. Maar ook andere merken kunnen erg goed zijn. Zolang ze maar aan alle eisen voldoen zul je er veel plezier aan beleven!

Meer inspiratie opdoen?

Wil je na het lezen van dit artikel meer in de tuin aan gaan passen? Doe meer tuininspiratie op aan de hand van de volgende artikelen:

Tips om jouw tuin nieuw leven in te blazen of Goedkope tuin ideeën: 4 handige tips!.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten