Nieuwe CV ketel nodig?
Wonen Duurzaam Energie

Nieuwe CV ketel nodig?

Je huidige CV ketel is op en je hebt een nieuwe nodig. Je staat dan voor een groot probleem, want waar moet je eigenlijk op letten? Als je een nieuwe wasmachine zoekt dan weet je dat wel zo ongeveer: hij moet zuinig zijn, bepaalde wasprogramma's aan kunnen en bepaalde toerentallen kunnen draaien. Maar hoe zit dat met CV ketels? Zit daar eigenlijk verschil tussen of is elke CV ketel hetzelfde?

Dit kan een loodgieter toch voor me uitzoeken?

Als je CV ketel op is, zou je bij de loodgieter een nieuwe kunnen bestellen. Hij kan je - als het goed is - goed advies geven over de nieuw aan te schaffen ketel. Maar toch is het handig als je zelf een beetje verstand hebt van de materie, zodat je kunt controleren of het advies klopt en zelf ook een beetje een vinger in de pap kunt houden.

HR ketel

Als je een nieuwe CV ketel aan wil schaffen, doe je er goed aan om een HR ketel te nemen. Een dergelijke ketel heeft een rendement van meer dan 100% waardoor een HR ketel erg zuinig is. Dit rendement wordt behaald door restwarmte in warm afvalwater te gebruiken om het op te warmen water alvast voor te verwarmen.

CW klasse

CW staat voor 'Comfort Warm Water'. Dit is een klasse om aan te geven hoeveel water de ketel kan opwarmen. Dat is handig om te weten omdat een lagere CW klasse kan inhouden dat je eerder onder een koude douche komt te staan. Om te weten welke CW klasse voor jouw situatie geschikt is, zul je eerst uit moeten zoeken hoeveel water er per minuut uit je douchekop komt. Dit hangt af van de waterdruk en de douchekop. Vervolgens kun je kiezen uit CW 3, CW 4, CW 5 of een CW 6 klasse waar respectievelijk 6, 8, 10 of 12 liter warm water (van 60 ° C) per minuut uit komt.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten