Life hacks voor in en om huis
Wonen

Life hacks voor in en om huis

Life hacks zijn handige oplossingen voor alledaagse problemen in en om het huis! Met deze 10 life hacks wordt je leven een stuk gemakkelijker en leuker. Ze worden niet voor niets 'tips voor het leven' genoemd.

Life hack #1: kookboek ophangen

Geen (kook)boekstandaard in je keuken? Gebruik een broek-kledinghanger, je weet wel, zo een met twee grote knijpers. Hang de hanger aan een keukenkastje en 'knijp' je kookboek of kooktijdschrift tussen de knijpers van de hanger.

Life hack #2: Speaker standaard

Gebruik je je telefoon vaak als muziekspeler? Dan heb je een standaard nodig voor je speaker. Deze standaard maak je eenvoudig met een lege wc rol en vier punaises. Maak een rechthoekige gleuf waarin je telefoon past, zet je telefoon er in en zorg dat het wc rolletje niet omrolt door vier punaises te gebruiken als 'pootjes'.

Life hack #3: Bakblik op tafel

Maak je wel eens muffins? Dan heb je ongetwijfeld een speciaal bakblik, vaak met 6 vormpjes, voor de muffins. Dit blik kun je ook goed gebruiken om sausjes in te doen en op tafel te zetten bij een barbecue.

life hack bakblik

Life hack #4: Verfblik met elastiek

Je bent dat oude nachtkastje aan het opknappen en verven. Zit je verfblikje ook zo snel onder de verfdruppels? Oplossing: bind een dik elastiek om je verfblik zodat er een lijn gespannen is boven de opening. Hier kun je gemakkelijk je verfkwast aan afdoen zodat de druppels terecht komen IN het verfblik in plaats van ernaast.

life hack blik verf elastiek

Life hack #5: Schoonmaakmiddelen ophangen

Je schoonmaakmiddelen bewaar je vaak in het gootsteenkastje. Maar kunnen je kinderen daar niet te gemakkelijk bij? Schoonmaakmiddelen moet je uit de buurt van kinderen houden. Bewaar ze het liefst op een hoge plaats. Hoe? Hang een schoenen opbergzak aan een van je deuren met daarin al je schoonmaak flessen.

Life hack #6: Spijkers kammen

Sla je ook wel eens op je duim als je een spijker in de muur wil slaan? Gebruik dan een kam! Door de kam om de spijker te doen hoef je de spijker niet meer vast te houden met je vingers. Zo sla je eenvoudig de spijker in de muur.

Life hack #7: Alle kabels in de knoop

Overal krijg je kabels en opladers bij. Je bewaart ze handig op één plaats, bijvoorbeeld in een doos. Maar steeds als je een kabel nodig hebt kun je 'm eerst niet vinden en vervolgens kom je er achter dat alle kabels in de knoop zitten. Ze lijken wel een eigen leven te leiden zodra je ze samen in een doos legt. Oplossing: gebruik lege wc rolletjes! Per wc rol kun je een opgerolde kabel bewaren en in de doos zetten of leggen. Zo zitten ze nooit meer in de knoop.

life hack: kabels in de knoop

Life hack #8: Koplampen poetsen

We doen het dagelijks, tenminste... als je je aan het advies van de tandarts houdt: tanden poetsen. Maar wist je dat als je auto doffe, vieze koplampen heeft je deze ook perfect schoon krijgt met tandpasta? Ze zullen blinken als nooit te voren.

Life hack #9: Speaker/telefoon standaard twee

Nog een trucje voor je telefoon. Zeker handig als je 'm gebruikt als speaker. Een standaard maken van een cassette band doosje. Ken je ze nog cassette bandjes? Zoek maar eens goed op zolder... daar liggen vast nog wel doosjes. Ideaal om je telefoon in te zetten.

cassette bandje doos telefoon houder

Life hack #10: Snijden met flosdraad

Heb je een taart gebakken? Of misschien een zachte ronde cake? Dan kun je 'm eenvoudig 'snijden' met flosdraad. Zo heb je zeker een rechte lijn. En na alle zoetigheid kun je meteen je tanden flossen. ;-)

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten