Wat zijn led downlights en waarom zou je hiervoor kiezen?
Wonen Wooninspiratie Woonideeën

Wat zijn led downlights en waarom zou je hiervoor kiezen?

Op zoek naar verlichting voor in huis? Dan is de keuze enorm en kan het lastig zijn om de juiste verlichting te kiezen. Led lampen zijn een ideale keuze, niet alleen omdat ze weinig energie verbruiken maar ook omdat ze direct voluit licht geven. Kies je voor led downlights dan kan je op een sfeervolle, maar doeltreffende manier je vertrekken verlichten.

Wat zijn led downlights?

Led downlights zijn lampen, of eigenlijk spotjes, die naar beneden schijnen en die gemonteerd worden in een plafond of in een kast. Hiermee kun je dus precies datgene beschijnen wat jij in gedachten hebt. Je kunt het gebruiken als gewone, algehele verlichting in bijvoorbeeld het toilet of een halletje. Maar ook kan het dienst doen als ‘schijnwerper’ op bijvoorbeeld een mooi schilderij of een ander kunstobject. Heb je iets moois in de kast staan, waar je de aandacht op vestigen wilt? Dan monteer je toch gewoon downlights in de kast?!

verlichting in huis

Nog meer voordelen

Led lampen bieden veel voordelen. Naast het energieverbruik en het feit dat je direct van goed licht kunt genieten (en de lamp niet eerst hoeft op te warmen) zijn er nog meer voordelen. Zo kan een led lamp wel tot 20 jaar meegaan! Daardoor is het zeker een prima idee als je duurzaam bezig wilt zijn. Zowel voor het milieu als je portemonnee. Led verlichting mag dan duurder zijn in aanschaf, maar dat heb je met zo’n levensduur er weer dubbel en dik mee terug verdiend. Door het lage energieverbruik is de kans op brandgevaar ook niet aanwezig. Vingers branden aan de lamp komt ook niet voor, omdat zo’n lamp niet warm wordt.

verlichting in huis verlichting in huis

Led downlights kopen

Je kunt led downlights in de winkel of online kopen. Je hebt de keuze uit meerdere lichtkleuren. Kies het soort licht dat het beste past bij de toepassing. Een helder licht is mooi als het echt als lichtbron zijn dienst moet doen en de omgeving dus goed moet verlichten. Een zachtere tint is vanzelfsprekend veel mooier als je de lamp juist als sfeermaker wilt gebruiken. Zo heb je de keuze uit koel wit, warm wit en daglicht.

Meer wooninspiratie voor decoraties in huis?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 3 Soorten raamdecoraties voor in huis, Slaapkamer decoratie: 5 tips en ideeën en Wanddecoratie woonkamer: 6x tips en ideeën

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten