Krasjes in je meubelen?
Interieur Meubels Wonen

Krasjes in je meubelen?

Na verloop van tijd komen er krasjes in je meubelen, daar kun je haast niet omheen. Bij veel houtsoorten kun je hier gelukkig eenvoudig iets aan doen. Lees hier de onderhoudstips en informatie over krasjes, scheurtjes en vlekken op je meubelen.

Voorkom scheurtjes in je meubelen

Mocht je nog geen krasjes of scheurtjes hebben in je meubelen, dan wil je dit natuurlijk graag zo houden. Hoe doet je dat het best?

  • Bij een te lage luchtvochtigheid kan het gebeuren dat teakhouten meubelen gaan werken en scheurtjes of barstjes gaan vertonen. Het is aan te bevelen om een hygrometer aan te schaffen waarmee de luchtvochtigheid kan worden gemeten (50-60% is gewenst).

  • Met een luchtbevochtiger kun je een te lage luchtvochtigheid verhogen. Ook kunnen waterbakjes aan je verwarming worden bevestigd om hetzelfde effect te creëren.

Teak meubelen onderhouden

Voor het onderhouden van teak meubelen kunnen we het volgende aanraden:

  • Zowel blanke als koloniale teak meubelen moet je regelmatig afstoffen met een droge doek of een klamme zeem. Kleine lakbeschadigingen bij koloniale meubelen zijn eenvoudig weg te werken met reduceer stiften.

  • Als je de meubelen een beschermlaag wilt geven is er een specifiek impregneermiddel leverbaar. De teak finisher is kleurloos en eenvoudig met een doek aan te brengen. Het is raadzaam om dit middel zo’n 3 à 4 keer per jaar aan te brengen.

  • Om slijtage bij normaal gebruik te beperken, raden wij aan om onder alle accessoires die je rechtstreeks op het teak meubilair plaatst, viltdopjes ter bescherming te bevestigen.

Krassen op je tafel wegwerken

Mochten er na verloop van tijd toch vlekjes of krasjes op je tafel ontstaan dan zijn deze eenvoudig weg te werken met een fijn schuurpapier (120) of de fijnste staalwol. Schuur de vlek altijd weg met de nerfrichting mee! Naderhand kun je op de plaats waar je de vlek hebt weggewerkt weer teak finisher aanbrengen. Grotere barsten of scheuren kan je eenvoudig stoppen met een 2-componenten woodvuller.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten