Kleurrijke badkamer: 4x inspiratie
Wonen Badkamer ideeën Wooninspiratie

Kleurrijke badkamer: 4x inspiratie

Op zoek naar interieur inspiratie voor een kleurrijke badkamer? We zien dit jaar veel kleurrijke elementen terugkomen in het interieur. De woontrends van 2019 gaan dan ook voornamelijk over kleur. Zo kennen we de kleur van het jaar: Spiced Honey. Deze kleur kun je uitstekend toepassen in jouw badkamer, in combinatie met de kleur wit en natuurlijke elementen.

Ben jij nou helemaal weg van kleur en wil je dit ook laten terugkomen in jouw badkamer? Ga dan voor een kleurrijke badkamer! Benieuwd hoe dat eruit kan zien? Lees dan snel verder!

1. Woontrend 2019: pasteltinten

Een van de (zomer) woontrends van 2019 is het gebruik van pasteltinten. Je kunt de pasteltinten overal laten terugkomen: in de woonkamer, slaapkamer, keuken en dus ook in de badkamer. Verwerk de kleur tegen de muur, in de meubels of accessoires.

Pasteltinten stralen veel gezelligheid, sfeer en kracht uit en geven een ruimte al snel een fijne uitstraling. De badkamer kan soms wat saai ogen. Wanneer je een muur in de badkamer een pastelkleur zoals zalmroze geeft, zal dit al veel verschil maken in de ruimte.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Luci Sterre (@lucisterre) op 16 Mei 2019 om 2:35 (PDT)

2. Kleurrijke badkamer: ga voor groen/blauw

Wanneer we aan de badkamer denken, denken we al snel aan water. Water associëren we met de kleur blauw en groen/blauw. De kleur van de zee dus eigenlijk. Het is heel mooi om deze kleur dan ook terug te laten komen in de badkamer. Dit kun je op verschillende soorten manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan groen/blauwe tegels op de vloer of tegen de muur. Je kunt er ook voor kiezen om deze kleur terug te laten komen in de wastafel of als accessoires.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Büro Kif Interior Design (@burokif_interiordesign) op 19 Jun 2019 om 2:13 (PDT)

3. Gave vloer

Wil jij echt iets unieks in jouw badkamer? Doe dan iets gaafs met de vloer. De vloer kan namelijk al snel een eyecatcher zijn in de badkamer, omdat het een relatief kleine ruimte is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mozaïekvloer of voor een keramische vloer.

Tegenwoordig zijn er ook alternatieven voor de keramische vloeren, namelijk Rigid vloeren. Deze rigid vloeren zijn waterbestendig, krasbestendig en geluiddempend. Ben jij op zoek naar de juiste vloer voor in jouw huis? Neem dan eens een kijkje bij Floorhouse!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nuovo Antico (@nuovoantico) op 14 Jun 2019 om 5:45 (PDT)

4. It is all about the detail

Ben jij gek op het idee van een kleurrijke badkamer, maar wil je geen grote ingrepen verrichten? Voeg dan wat kleurrijke accessoires toe aan jouw badkamer, waardoor de ruimte weer helemaal straalt.

TIP: stem alle accessoires op kleur met elkaar af, zodat je een geheel creëert in de ruimte. Dit is aan te raden, omdat de badkamer een relatief kleine ruimte is. Wanneer je dan veel verschillende kleuren combineert, kan het nog wel eens rommelig worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door X2O Badkamers (@x2o_badkamers) op 12 Jun 2019 om 1:33 (PDT)

Meer badkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer badkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Betonlook badkamer: doe inspiratie op!, Badkamer inspiratie: 6x verschillende stijlen, Portugese tegels badkamer: 10x inspiratie! en Scandinavische badkamer: kom helemaal tot rust!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten