Kleur je interieur: Pastel

De winter is voorbij en de lente is weer begonnen. Tijd om je interieur op te fleuren! Dé woontrend van dit moment is Pastel. Pastelkleuren zijn zacht, zoet en vrolijk. Ideaal dus om de lente mee naar binnen te halen. Het leuke van deze trend is dat je zo ver kunt gaan als je zelf wil. Of je nu alleen op zoek bent naar accessoires als aanvulling op je huidige inrichting, of toe bent aan een compleet nieuw interieur. Pastelkleuren zijn the way to go voor een hip en trendy interieur anno 2016.

Kleurencombinaties

  • Mintgroen

  • Lichtroze

  • IJsblauw

  • Lila

pastelkleuren interieur Pastel interieur

Bron: vtwonen & missjettle

Mintgroen is terug van weggeweest en helemaal hot op dit moment. Daarnaast zien we ook veel lichtroze, ijsblauw en lila. Deze zachte en lichte kleuren zijn perfect met elkaar te combineren. Je kunt zonder problemen dit complete kleurenpalet gebruiken in je interieur. Vind je een compleet interieur in pastelkleuren te heftig? Om het rustig te houden kun je ook kiezen voor 2 kleuren. Mintgroen en lichtroze zijn bijvoorbeeld prachtig bij elkaar. Je kunt ook 1 kleur gebruiken om accenten aan te geven. Alles is mogelijk!

Van het kastje naar de muur

Ben jij klaar voor een geheel nieuw interieur? Ga dan voor grote meubelstukken in pastelkleuren. Pastel is hot en happening en daarom is het aanbod van meubelstukken in pastelkleuren enorm uitgebreid. Ga bijvoorbeeld voor een ijsblauwe bank en een mintgroen dressoir. Combineer dit met interieur accessoires in pastelkleuren. Er zijn bijvoorbeeld veel leuke kussens, klokken en kandelaars te vinden in deze kleuren. Daar blijft het niet bij want pastelkleuren komen ook prachtig uit op muren. Kies ervoor om 1 muur te schilderen in je favoriete pastelkleur. Een ijsblauwe muur in je slaapkamer bijvoorbeeld zorgt voor een rustige en dromerige uitstraling.

Hou het simpel

Wil je niet je hele interieur vernieuwen maar ben jij op zoek naar manieren om je huidige inrichting wat op te frissen? Omdat pastel zo goed combineert zijn kleine meubels of accessoires in deze kleuren eenvoudig toe te voegen. Een hippe mintgroene poef en lichtroze tapijt kunnen het verschil al maken! Ga op zoek naar leuke accessoires in verschillende pastelkleuren en combineer zoveel je wilt. Heb jij een strak interieur en wil je dat graag zo houden? Kies dan je favoriete pastelkleur uit en ga voor accessoires in alleen deze kleur. Zo behoud je de rust maar creëer je toch frisse accenten.

Combineren met andere trends

pastel combineren

Bron: Make it Home

Pastelkleuren combineren ontzettend goed met de woontrend Scandinavisch. Het kernwoord van deze trend is minimalisme. De basis bestaat dan ook uit veel witte en strakke meubelen en accessoires. Pastelkleuren zijn door hun zachtheid ideaal om accenten aan te brengen in een Scandinavisch interieur. Je kunt pastel ook heel goed combineren met hout. Vooral hout in een antiek look staat geweldig bij pastel. Er is tegenwoordig een groot aanbod houten meubelen in antiek look. Ben jij een echte doe-het-zelver? Lees hier hoe je eenvoudig zelf je oude houten meubelen omtovert tot prachtige antiek-ogende stukken.

Hoe combineer jij pastelkleuren in je interieur? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten