Keukentrend: een barretje in de keuken
Woontrends Keuken inspiratie Wooninspiratie

Keukentrend: een barretje in de keuken

We hebben een hele gezellige keukentrend voor je vandaag: een barretje in de keuken! De trend zien we natuurlijk al langer voorbij komen, maar nu mag een barretje écht niet meer ontbreken in je nieuwe keuken. Deze trend hangt helemaal samen met de kookeiland trend. Want bij een kookeiland kun je natuurlijk perfect een barretje creëren. Lees verder om een heleboel inspiratie voor de keukenbar en barstoelen op te doen!

Keukenbar inspiratie

Zo'n gezellige keukenbar is perfect om aan te ontbijten. Of om gezellig aan te borrelen terwijl er iemand staat te kokkerellen. Een keukenbar past in iedere interieurstijl, of je nou een landelijke, industriële of moderne keuken hebt. Een keukenbar is het perfecte verlengstuk van een kookeiland. Zorg dat het blad van het kookeiland aan het uiteinde een beetje overhangt zodat je daar een paar leuke barstoelen kunt aanschuiven. Geen ruimte voor een kookeiland? Laat dan het aanrechtblad wat verder doorlopen zonder kastjes eronder.

Je kunt natuurlijk ook voor een hoge keukentafel met barkrukken gaan. Dit zie je vaak in kleine keukens waar weinig ruimte is voor een grote eettafel. Door de hoogte in te gaan oogt je keuken ruimtelijker. En een klein los barretje of tafel met twee krukken ziet er ook gewoon heel gezellig uit!

Het materiaal van je keukenbar is helemaal afhankelijk van de stijl van je interieur. In moderne keukens zijn we op het moment veel marmer en natuursteen. Hout past dan weer goed in een landelijke keuken. Is jouw stijl meer industrieel? Ga dan voor een betonlook!

leefkeuken barretje

De perfecte barstoel

Bij een leuke keukenbar hoort natuurlijk een perfecte barstoel. Gelukkig zijn deze ook in iedere smaak of stijl te krijgen! Ga voor stoere kuipjes van leer, barstoelen bekleed met trendy velours of ga voor een klassieke barstoel met een andere mooie stof. Het voordeel van een barstoel (in plaats van een barkruk) is dat ze net zo lekker zitten als een gewone eetkamerstoel. Dit komt omdat ze altijd voorzien zijn van een fijne rugleuning en soms ook nog eens armleuningen hebben.

Waar moet je op letten bij het kopen van een barstoel?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een barstoel. Als eerste is de hoogte erg belangrijk. Er moet zo'n 25 tot 30 centimeter tussen de zitting van de barstoel en het blad van de bar zitten, dit is de ideale hoogte voor een barstoel. Let hier op wanneer je een barstoel gaat uitzoeken! Sommige barstoelen zijn in hoogte verstelbaar, dat is natuurlijk helemaal handig!

Daarnaast zijn er smalle en brede barstoelen. Bedenk goed hoeveel barstoelen er aan jouw keukenbar passen! Je moet er namelijk makkelijk op en af kunnen zonder dat degene die naast je zit er last van heeft!

Meer keuken inspiratie?

Nog niet genoeg keuken inspiratie op gedaan? Lees dan verder op Woonblog! Wat dacht je van een zwarte keuken? Of ontdek hier de keukentrends van 2018!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten