Doe inspiratie op voor een nieuwe trap
Interieur Wonen Wooninspiratie Woonideeën

Doe inspiratie op voor een nieuwe trap

Wil jij graag een nieuwe trap, maar weet je nog niet precies wat voor trap je wilt? In het ene huis krijgt de trap meer aandacht dan in het andere huis. Als de trap bijvoorbeeld midden in de woonkamer is geplaatst, is het belangrijk dat deze er mooi uitziet en past bij de rest van het huis. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om de trap te verrijken. Denk aan een zwevende trap, een betonlook of juist een zacht tapijt voor op de trap. Lees verder en doe inspiratie op voor jouw nieuwe trap!

Een nieuwe trap? Kies een zwevende trap

Ben jij op zoek naar een nieuwe trap en wil je iets vernieuwends? Kies voor een zwevende trap in huis! Eerst zagen we deze trap alleen terug in het moderne interieur, maar tegenwoordig is deze trap populair binnen iedere woonstijl.

Het voordeel van een zwevende trap is dat het heel ruimtelijk oogt in huis. Geen grote trap meer midden in de woonkamer of in de hal, maar juist een verfijnde trap. Pas alleen op dat je niets van de trap laat vallen, want dan valt het ook gelijk helemaal naar beneden!

zwevende trap zwevende trap

Marmeren trap

Een marmeren trap zien we vaak terug als buitentrap, maar deze trap is ook super gaaf voor binnen. Wil jij een nieuwe trap en ben jij toe aan een eyecatcher in huis? Dan is een marmeren trap misschien wel iets voor jou.

Marmer straalt veel luxe uit en is verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren. Denk aan het bekende witte marmer, maar ook donkergroen, bruin, zwart of paars.

marmeren trap

De klassieke stijl

Spreken de woorden sierlijk, hout, rood en goud jou aan? Neem dan voor een nieuwe trap eens een kijkje bij de klassieke woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan een houten trap met een rood kleed eroverheen, sierlijke trapleuningen en een hele luxueuze uitstraling.

klassieke trap

Industriële look

Een nieuwe trap kiezen is vaak erg lastig. Het is daarom belangrijk dat je wooninspiratie opdoet van verschillende woonstijlen. Een industrieel interieur kenmerkt zich door zijn stoere uitstraling door het gebruik van robuuste materialen. De materialen leer, staal en hout staan centraal in deze woonstijl.

industriele trap

Kies een trapleuning die bij jouw woonstijl past

Bij iedere trap hoort natuurlijk een trapleuning. Dit is niet alleen erg belangrijk voor de veiligheid maar het kan soms ook een extra toevoeging geven aan jouw trap. Je kunt kiezen voor een lange trapleuning of voor trapleuningen bestaande uit meerdere elementen. Ben je op zoek naar een nieuwe trapleuning? Kijk dan eens bij Trapleuningspecialist.nl!

nieuwe trap nieuwe trap

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk dan ook eens de artikelen: 5x de leukste keuken inspiratie en Moderne tuin: 5x tuin inspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten