Inspiratie nodig voor je badkamer? Bekijk dé badkamer trends van 2018
Woontrends Badkamer ideeën Woonideeën

Inspiratie nodig voor je badkamer? Bekijk dé badkamer trends van 2018

Wil jij inspiratie op doen over de badkamer trends van volgend jaar? Dat begrijpen wij helemaal! De badkamer is een plek waar je elke dag komt en voor veel mensen een plaats waar ze even tot rust komen. Dan is het natuurlijk belangrijk dat er fijne sfeer hangt. Op die manier geniet je ook extra van een ontspannend bad of heerlijk lange douche. Dus lees snel verder voor de badkamer trends van 2018!

1. Fleur je badkamer op met bijzondere tegels

De badkamer trend die je in 2018 niet zal missen zijn badkamertegels in alle soorten en maten. Tegels kunnen bepalend zijn voor uitstraling van je badkamer. Vooral opvallende tegels. Tegels die je in 2018 veel zal tegenkomen zijn de metro tegels, mermaid tegels en Portugese tegels.

Metro tegels

De metro tegels, geïnspireerd op de tegels in het metrostation in Parijs, zijn een grote trend in het interieur. In een lichte kleur geven deze tegels een frisse en steriele look aan je badkamer. Ook zijn de metro tegels in hele felle kleuren zoals turquoise groen hip. Zulke bonte kleuren geven je badkamer juist een warme look en zijn leuk te combineren met badkameraccessoires zoals planten!

Mermaid tegels

Vind jij vierkante en rechthoekige tegels maar saai? Dan zijn mermaid tegels misschien meer jouw stijl. De tegels hebben de vorm van visschubben en zijn daarom wat excentrieker dan vierkante tegels. Ga voor de mermaid tegels in simpel wit en pastelkleuren voor een rustige en serene sfeer. Ze zijn ook beschikbaar in het glanzend groen en blauw of zelfs een schelpachtige kleur. Perfect voor de ultieme mermaid look!

Portugese tegels

De Portugese tegels zijn perfect voor een retro stijl. Deze vrolijke tegeltjes zijn er in traditionele felle kleuren, maar vooral op de badkamer zijn ze ook erg mooi in pastelkleuren voor een frisse uitstraling. De Portugese tegels zijn daarnaast ook multifunctioneel. Ze zijn er voor op de vloer, maar ook voor aan de muur. Te druk voor alle wanden? Versier dan bijvoorbeeld alleen de muur achter je toilet met de tegels.

Badkamer mozaiek

2. Goud voor een chique of vintage look

Houd jij ook van een glamour interieur? Dan heb je geluk want de chique en luxe look komt weer helemaal terug in de badkamer trends van 2018. En wat staat er meer voor luxe dan goud? Gouden accenten zijn nu al, maar zijn ook volgend jaar weer helemaal hip! Niet alleen voor in de slaap en woonkamer maar ook als badkameraccessoires. Creëer in je badkamer een glamour look door bijvoorbeeld een gouden kraan, een spiegel met een gouden rand en gouden bekers en zeeppompjes.

Afhankelijk van waar je de gouden accenten mee combineert, kunnen deze accenten ook zorgen voor een vintage look. Zo zorgt een combinatie van een matte, gouden kraan met de Portugese tegels erachter meer voor een vintage look dan een chique look. Ook erg leuk!

3. Black is the new black

Hou jij meer van minimalistisch? Dan heb je geluk. Ook die stijl is erg populair in de badkamer trends van 2018. Een kleur die hierbij vaak voorkomt is zwart. De materialen die je hierbij veel zult zien zijn keramiek en staal.

Om het minimalistische aan te houden, zie je veel badkamers die helemaal in één kleur zijn. Zo ook in het zwart. In zo’n badkamer is werkelijk alles zwart. Zwarte wanden, zwarte vloeren en zwarte doucheruimtes. Een ‘all black’ badkamer is mooi te combineren met badkameraccessoires in een andere kleur zoals bijvoorbeeld zilver of goud.

Hoewel een donkere kleur een ruimte er warmer uit kan laten zien, is dit natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Je kunt deze badkamer trend ook op een andere manier toepassen. Zwart is ook mooi in combinatie met wit en hout. Denk maar aan een zwarte wasbak op een houten wastafel of een strakke, zwarte kraan. Of andere badkameraccessoires in zwart wit, zoals bijvoorbeeld een toffe wasmand.

Meer badkamer trends?

Krijg jij geen genoeg van badkamer trends en wil je graag nog meer ideeën opdoen voor je badkamer? Lees ook eens onze artikelen 7 planten perfect voor de badkamer en 7 originele badkamer ideeën.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten