Industrieel interieur: 10x woonkamer inspiratie

Ben jij ook helemaal weg van een industrieel interieur? De industriële woonstijl is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het interieur. Deze woonstijl is ontstaan uit de inspiratie van oude fabrieken. De ijzeren en metalen materialen zijn dan ook goed terug te zien in de industriële stijl. De stoere en sfeervolle woonstijl is in iedere ruimte en in ieder huis toe te passen. Houd jij van de woorden stoer, natuurlijk en robuust? Lees dan snel verder en ontdek 10x woonkamer inspiratie voor een industrieel interieur.

industrieel interieur

Begin bij het begin

De basis van ieder interieur zijn de muren en de vloer. Ga voor een zachte vloer, die wel een robuuste uitstraling heeft. Denk aan een houten vloer. Je kunt ook kiezen voor een gietvloer, dit is erg gaaf met wat stoere meubels.

De muur mag best uitgesproken zijn in de ruimte. We zien vaak een stenen muur terug in een industrieel interieur. Hiervoor hoef je natuurlijk geen echte stenen te gebruiken, want er zijn tegenwoordig vele soorten behang die net echt lijken.

industrieel interieur

Een grijs industrieel interieur

Een industrieel interieur hoeft niet heel erg uitgesproken te zijn. Het mooie aan deze woonstijl is dat je heel veel kunt mixen en matchen. Een industrieel interieur kan ook helemaal grijs zijn, en toch een stoere en sfeervolle uitstraling te hebben.

industrieel interieur

Voeg in een grijs interieur een aantal kleuraccenten toe om een extra touch te geven aan jouw woning. Kies voor de kleuren geel, groen of paars. Deze kleuren passen mooi bij verschillende tinten grijs.

industriele woonstijl

Kies de juiste materialen

Een industrieel interieur kenmerkt zich door haar stoere, natuurlijke en warme uitstraling. Dit komt door het gebruik van verschillende materialen:

  • Leer

  • Metaal

  • Staal

  • Velvet

  • Steen

  • Hout

De combinatie van deze materialen zorgt voor een fijne uitstraling aan jouw interieur. Het vormt een geheel waardoor de ruimte heel sfeervol is. Laat deze materialen terugkomen in jouw woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor een stoere, metalen opslagkast en zoek hier bijpassende accessoires bij. Ga voor stoere tv meubelen en een gave bank. Zo krijgt jouw woonkamer een industriële look!

materialen

Industrieel interieur: zorg dat de bank een echte eyecatcher is!

Een grote, stoere, leren bank is het hart van iedere woonkamer. Kies voor een leren plofbank waar je met zijn alle in kunt zitten. De leren bank mag op den duur best wat krassen hebben, dat zorgt ervoor dat de bank alleen maar stoerder wordt.

industriële bank industriële bank

Velvet here, velvet everywhere!

Naast de leren bank past een velvet bank ook helemaal in een industrieel interieur. Dit verwacht je misschien niet, omdat velvet zo zacht en lief lijkt. En juist daarom is dit super tof!

Ga voor een donkergroene of donkerpaarse velvet bank en zet hier een tof meubelstuk naast. Deze kleuren combineren mooi met hout en met de andere materialen in een industriële woonkamer.

velvet bank

Industriële lampen

Maak jouw woonkamer helemaal af met een industriële lamp. Ga voor een grote, metalen lamp en zet deze naast de bank neer. Dit ziet er toch super gaaf uit? Je kunt er ook voor kiezen om meerdere kleine lampen op te hangen, ga voor metalen open lampen met wit-bruin licht. Zo wordt de ruimte heel sfeervol ingevuld.

Meer ideeën voor een industrieel interieur?

Ben je op zoek naar meer woonideeën voor een industrieel interieur? Neem dan eens een kijkje tussen onze artikelen: Woonkamer inspiratie: ontdek welke stijl bij jou past!, Industriële badkamer: ga voor robuust en stoer! en Tover jouw keuken om tot een industriële keuken

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten