Inbraakpreventie tips
Wonen

Inbraakpreventie tips

Een inbreker in je huis, je moet er niet aan denken! Maar hoe zorg je ervoor dat er geen ongewenste bezoekers in je huis komen als jij over een paar maanden heerlijk 3 weken in Spanje aan het strand ligt? Zorg voor de juiste inbraakbeveiliging en doe je voordeel met deze inbraakpreventie tips!

Het gevaar van social media

Het is natuurlijk leuk om met de wereld op Twitter, Facebook en Instagram te delen dat je op vakantie gaat. Maar via via kunnen ook mensen met slechte bedoelingen zien dat jouw huis drie weken onbewaakt wordt achtergelaten. Hetzelfde geldt voor een antwoordapparaat. Spreek geen boodschap in waaruit blijkt dat u op vakantie bent.

Doe alsof er iemand thuis is

Er zijn eenvoudige manieren om te doen alsof je thuis bent. Door te zorgen dat er op meerdere tijdstippen en plaatsen in je huis licht aan is zullen inbrekers niet vermoeden dat je weg bent. Dit kun je eenvoudig doen met een schakelklok. Met wat hulp van je buren kun je de ongewenste bezoekers nog beter voor de gek houden. Laat je buren hun auto op jouw oprit zetten. Vinden ze vast niet erg en het lijkt zo ook alsof je thuis bent. En als ze er toch zijn... laat ze af en toe de gordijnen open en dicht doen.

Ken de inbraakmethodes

Inbrekers gaan vaak snel en volgens bepaalde inbraakmethodes te werk. Laat nooit de sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. De inbreker kan anders gemakkelijk het ruitje in de deur inslaan en zo de deur openen. Zorg dat alle ramen en deuren dicht zijn, ook het kleine raampje op het toilet. Inbrekers hebben allerlei trucjes. Zo komt het ook meer dan eens voor dat ze rouwadvertenties in de krant bekijken en bij familieleden proberen in te breken omdat ze er vrijwel zeker van zijn dat zij op het moment van de begrafenis niet thuis zijn.

Geniet van je vakantie!

Over een paar maanden is het weer genieten van een welverdiende vakantie. Maar bedenk nu alvast wat je kunt doen om te voorkomen dat er in die tijd wordt ingebroken in je woning.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten