Iedereen houdt van hout!
Interieur Meubels Woontrends

Iedereen houdt van hout!

Hout, wat een schitterend product. Hout is afkomstig van bomen of struiken en wordt meestal onderverdeeld in een van deze twee soorten: loofhout of naaldhout. Kijk je kamer maar eens rond. Je kunt waarschijnlijk gemakkelijk tien dingen opnoemen die van hout gemaakt zijn. Dat grenen Tv-kastje, je leesboek of die mooie teakhouten eetkamertafel? Hout! We zijn allemaal gek op hout. En heb je nog een oud houten tafeltje op zolder staan? Lees dan hier tips hoe je je oude meubels nieuw leven in kunt blazen.

Zelf je houten tafeltje opknappen

Staat het antieke kastje van je overgrootmoeder nog steeds op zolder? Of heb je bij de kringloop winkel een mooie tafel zien staan? Ga zelf eens aan de slag met je oude meubels. Hout bewerken is helemaal hip! En het geeft je meubelen een persoonlijk tintje. Geef oude houten tafels een nieuw leven. Hoe? Zo:

  1. Met een staalborstel verwijder je de oude waslaag. Met een schuurmachine verwijder je de oude laklaag.

  2. Reinig het meubelstuk met water en ammonia.

  3. Zet het meubel in de was met een zachte borstel of doek.

  4. Nabehandeling. Laat het tafeltje een nacht drogen en wrijf het schoon met een droge doek.

  5. Olie! Breng de olie aan op een doek en wrijf het in de nerven van het hout.

Geef hout een antiek look

Je ziet het vaak in hippe woonmagazines: meubels met een antiek look. Dit past perfect in een klassiek of modern interieur. Het kan worden gedaan door meerdere lagen verf aan te brengen en dit vervolgens te schuren. Maar een andere geheime tactiek is kaarsvet gebruiken! Wanneer je eerst een verflaag hebt aangebracht kun je met kaarsvet zorgen dat de volgende verflaag niet goed hecht. Hierdoor wordt het gemakkelijker het kastje te voorzien van door geschuurde plekken. Alles wat je nodig hebt is een kwast, kaarsvet, schuurpapier en verf.

Hout verdient een tweede leven

Ga zelf eens aan de slag met onze doe-het-zelf-tips en knap dat oude bijzettafeltje van zolder op. Het ziet er mooi uit en is ook nog eens hartstikke leuk om te doen. Geef je houten meubels een tweede leven!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten