Hoofdbord bed: dé eyecatcher van jouw bed!
Wonen Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Woonideeën

Hoofdbord bed: dé eyecatcher van jouw bed!

Lekker leunend tegen het hoofdbord van je bed, een boekje lezen, wat televisie kijken of gewoon relaxen? Hoe fijn is het dan om tegen een zacht bed aan te leunen! Je kunt dit bord zo sfeervol en praktisch mogelijk maken als je zelf wil. Lees verder en doe inspiratie op met de 6 mooiste hoofdborden!

1) Het meest voorkomende hoofdbord

Een houten hoofdbord aan het bed is de meest voorkomende variant die we zien. Vaak is het bord in dezelfde kleur als de rest van het bed, zodat er een egaal geheel ontstaat. Leg wat extra kussens op bed, zodat je extra lekker tegen de achterkant van jouw bed kan leunen. Iedereen wil tenslotte toch lekker liggen!

Hoofdbord bed meest voorkomend

2) Kies voor een functioneel hoofdbord

Dit hoofdbord op bed is super elegant en sfeervol, maar ook heel functioneel. Je kunt er lekker tegenaan zitten, want er zit een basis van veren in. Hierdoor hang je heerlijk in bed!

Hoofdbord bed functioneel

3) Decoreer het bed!

Zit je niet graag tegen je bed aan of vind je gewoon dat jouw bed wel wat decoratie kan gebruiken? Versier dan het hoofdbord van je bed! Zet er leuke plantjes, beeldjes of foto’s op: kortom, alles wat jij leuk vindt.

Een tip: maak de accessoires vast met dubbelzijdig plakband, het is natuurlijk niet fijn als je een fotolijstje op je hoofd krijgt!

Hoofdbord bed decoratie

4) Voor een luxe slaapkamer

Houd jij van luxe en wil je dit ook uitstralen in de slaapkamer? Dan is een suède hoofdbord echt iets voor jou! Stem de rest van het bed af op de kleur van het suède. Kies je bijvoorbeeld voor een bruine kleur? Decoreer je bed dan ook met bruine kussens en kies een bruin dekbedovertrek. Laat een detail van goud terugkomen in jouw slaapkamer, dat kleurt er heel mooi bij. Zo tover je jouw slaapkamer om tot een luxe slaapkamer!

Suede hoofdbord

5) Shine like a star!

Het hoofdbord van het bed hoeft niet functioneel te zijn, maar kan ook gewoon heel leuk zijn. Hang wat lampjes op tegen je bed, dit ziet er toch super uit? Je kunt er ook voor kiezen om een slinger of een slinger met foto’s boven je bed te hangen. Maak het zo creatief als jij wilt!

Hoofdbord shine like a star

6) Heb je geen hoofdbord?

Heb je al een bed zonder hoofdbord, maar vind je dit toch wel erg mooi? Geen zorgen! Je kunt tegenwoordig ook veel losse hoofdborden kopen. Deze zijn te bevestigen aan je bed of je kunt ze achter je bed neerzetten. Hoe handig is dat!

Bed zonder hoofdbord

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Bekijk ook eens de artikelen: De winterdagen komen eraan: creëer een sfeervolle slaapkamer! en 6 tips voor een romantische slaapkamer!

Dekbedovertrekken & Zo, de webshop voor al je beddengoed.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten