Help, mijn huishoudapparatuur is kapotgegaan!
Wonen Woonaccessoires

Help, mijn huishoudapparatuur is kapotgegaan!

We kunnen tegenwoordig niet meer leven zonder onze huishoudelijke apparaten. Bij de gedachte aan een leven zonder wasmachine, raken de meesten van ons in paniek. Gelukkig bestaan er huishoudelijke hulpmiddelen, die ons uit de brand helpen. Het enige nadeel hieraan, is dat apparaten ook stuk kunnen gaan. Hier zijn de vijf apparaten die het snelst stukgaan.

Kapotte wasmachine

Een wasmachine gaat gemiddeld ongeveer 10 jaar mee. Hoe ouder de wasmachine, hoe waarschijnlijker het is, dat die stuk gaat. Is de wasmachine stuk gegaan terwijl deze maar een jaar oud is? Dan is het vaak niet nodig direct een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Slechts een onderdeel vervangen kan al voldoende zijn.

Wasmachine

Kapotte droger

Aangezien wasmachines en drogers hand in hand gaan, worden ze vaak samen verkocht. Drogers zullen waarschijnlijk ongeveer tegelijkertijd kapot gaan als een wasmachine. De onderdelen kunnen in dezelfde categorie vallen als de wasmachine. En deze zijn moeilijk te vinden.

Kapotte koelkast

Heb je een oudere koelkast? Meer dan 10 jaar? Dan kun je deze beter vervangen. Dit is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook gewoon een verstandige investering.

Koelkast

Kapotte vaatwasser

We vallen misschien in herhaling, maar het is een feit: apparaten zijn ongeveer een decennium de moeite waard om te gebruiken. Je kunt natuurlijk ook borden afwassen in de gootsteen, maar een vaatwasser is wel zo handig.

Koffiezetapparaat stuk

Soms gebeurt het dat een gloednieuw koffiezetapparaat kapot gaat. En dan is ook nog eens je garantiebewijs kwijt. Als de rook uit het apparaat komt, kun je concluderen dat het apparaat overleden is. Maar als slechts het klepje of dekseltje is gebroken, dan hoef je natuurlijk niet een compleet nieuw apparaat te kopen. Je kan eenvoudig de onderdelen nabestellen, en dan is je koffiezetapparaat weer zo goed als nieuw.

Reparatie en onderhoud van apparaten

Hoewel zelfs de beste zorg en onderhoud ervoor kan zorgen, dat een apparaat niet kan uitdrogen en sterven, betekent dit niet dat de levensduur niet kan worden verlengd middels reparatie.

Nieuw versus reparatie

De kosten van een nieuw apparaat versus reparatie zijn nogal verschillend. Een nieuwe vaatwasser kost al snel honderden euro’s, terwijl een nieuwe schokbreker slechts een paar tientjes kost. Vaak is het dus goedkoper om te repareren dan te vervangen. Vervangende onderdelen zorgen ervoor dat een apparaat nog vele jaren blijft werken.

Als jouw apparaat oud is, kan het nog steeds de moeite waard zijn deze te repareren met behulp van onderdelen. Er zijn verschillende webshops die speciale onderdelen verkopen voor onder andere koffiezetapparaten, wasmachines, stofzuigers en verlichting.

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk ook eens de artikelen: Scandinavische badkamer: kom helemaal tot rust! of De vuurtafel: een nieuwe sfeer tuintrend voor 2019.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten