Een hanglamp is een onmisbare sfeermaker!

Wist je dat een hanglamp sfeerbepalend is voor je interieur? Welke is jouw favoriet? Kies bewust en creëer sfeer en gezelligheid. Voor rust en eenheid in je interieur ga je voor subtiele verlichting en vermijd je te heldere verlichting. Met een hanglamp zorg je voor de ultieme sfeer in huis! Benieuwd naar de 5 hanglampen die zich thuis voelen in elk interieur? Lees dan snel verder!

1. Industriële hanglamp

Een industriële hanglamp is robuust maar stoer en chic tegelijk! Een industriële hanglamp staat heel mooi boven de (houten) eettafel. Of hang er meerdere naast elkaar boven een lange eettafel. Combineer met een mooi vintage vloerkleed. Een industriële hanglamp komt mooi naar voren in een interieur met bewust gekozen meubels en minimale decoratie. Een eyecatcher!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kwantum Nederland (@kwantum_nederland) op 7 Nov 2018 om 2:22 (PST)

Lees ook eens ons artikel: verlichting in een industrieel interieur!

2. Kroonluchter

Een kroonluchter zien we al lang niet meer alleen in de klassieke vorm. In zowel een modern, klassiek als landelijk interieur past een kroonluchter. We zagen bijvoorbeeld een kroonluchter met houten kralen, mooi! Een kroonluchter staat prachtig in een ruimte met een hoog plafond maar ook in de hal als sfeervolle binnenkomer! En wat dacht je van de slaapkamer? Met een dimbare kroonluchter creëer je bovendien gemakkelijk de gewenste sfeer.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door WoonTips (@rtlwoontips) op 7 Apr 2018 om 2:35 (PDT)

3. Houten hanglamp

Een houten hanglamp geeft een rustgevende en warme sfeer! En past in iedere woonstijl, of je nu wel of geen houten meubels hebt. Wij vinden een houten hanglamp wel mooi tot zijn recht komen in een interieur met lichte, neutrale kleuren voor veel rust en ruimte. Wil je ook een sfeervolle en rustgevende tuin? Ook hier past een mooie houten hanglamp: stijlvol en duurzaam tegelijk!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Happiness In Products (@happinessinproducts) op 22 Apr 2019 om 8:06 (PDT)

4. Duurzame hanglamp

Een duurzame hanglamp zorgt voor een optimale natuurlijke uitstraling! Duurzame hanglampen zijn gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen en vaak handgemaakt. Zo zijn deze veelal gemaakt van rotan, riet of bamboe. Bamboe geeft een fijne, rustgevende uitstraling en past in elke ruimte. Bamboe is een zeer duurzaam materiaal, het groeit snel en er worden geen kostbare bomen voor gekapt. Ook zagen we zelfs een uniek, duurzaam geproduceerd exemplaar van gerecycled karton! Ga zeker voor LED verlichting: deze heeft een zeer laag energieverbruik maar is toch sfeervol!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Klaas Hogeweg (@dutchguy84) op 16 Nov 2018 om 10:12 (PST)

5. Oosterse hanglamp

East meets West, met een Oosterse hanglamp creëer je een magische sfeer in je interieur! Een modern interieur kun je ook heel goed combineren met Oosterse invloeden. Juist met enkele unieke Oosterse woonaccessoires zorg je voor een mooie sfeer in je interieur. Je kunt kiezen voor een neutrale, chroomkleurige Oosterse hanglamp of juist voor een kleurrijk exemplaar: deze zien we ook vaak terug in een bohemian interieur. En ook een Zen interieur heeft veel invloeden van de Oosterse stijl.

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor een Scandinavisch interieur? Neem dan eens kijkje tussen de artikelen: Scandinavische slaapkamer inrichten: 4x wooninspiratie, Scandinavisch interieur: tover jouw huis helemaal om!, Scandinavische badkamer: kom helemaal tot rust! en Woonkamer inspiratie: ontdek welke stijl bij jou past!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten