Haal de natuur naar binnen
Interieur Planten

Haal de natuur naar binnen

Een mooi plant of bos bloemen kan veel doen voor je interieur. En ze zijn niet alleen mooi, ze kunnen ook nog eens heel nuttig zijn. Planten zorgen natuurlijk voor zuurstof maar er zijn ook luchtzuiverende planten. Zorg ook voor een schonere en frissere lucht in je huis.

Natuurlijke luchtverfrisser

Hangt je huis vol met luchtverfrissers? Haal ze weg en zet er een paar luchtzuiverende planten voor in de plaats. De natuurlijke luchtverfrissers zijn perfecte kantoorplanten, maar zijn ook mooi voor in de woon- of slaapkamer. Deze planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Deze stoffen worden vervolgens in de plant of de wortel opgeslagen en afgebroken. De top drie beste luchtzuiverende kamerplanten:

  1. Chamaedorea palm

  2. Areca palm

  3. Drakenbloedboom

Een roosje voor m'n roosje

Rij vanavond vanuit je werk gauw langs een bloemist en neem een bosje bloemen mee voor je geliefde. Een mooi boeket of slechts een paar losse bloemen om in kleinere vaasjes te zetten. "Zeg het met bloemen." zegt men niet voor niets. Bloemen passen bij allerlei soorten gelegenheden en staan altijd vrolijk in een woonkamer. Als de bloemen op tijd vers water krijgen kunnen ze gemakkelijk een week mooi blijven. Wil je ze dan nog niet weggooien? Hang ze dan te drogen.

Fleur je huis op!

Dus hoppa naar het tuincentrum, naar de bloemist of naar het bloemenkraampje op de markt. En heb je echt geen groene vingers...? Dan kun je altijd nog nepplanten en nepbloemen kopen. Maar die ruiken natuurlijk niet zo lekker. ;) Doe meer inspiratie op voor planten in huis in ons artikel over de 9 leukste kamerplanten!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten