Grote woonkamer inrichten

Eerder vertelden we je op Woonblog al over het inrichten van een kleine woonkamer en hoe je dit het beste aan kunt pakken. Een grote woonkamer inrichten lijkt zoveel makkelijker, je hebt immers zeeën van ruimte! Toch is het juist de ruimte die voor uitdaging zorgt.

Een grote woonkamer inrichten op een verkeerde manier zorgt er al snel voor dat je meubels worden opgeslokt. Dat geeft een goedkope indruk, en dat wil je niet in je grote, prachtige huis! Daarom vertellen we je in deze blog hoe jij het beste aan de slag kunt met het inrichten van je grote woonkamer.

Blijf weg van de muur

Misschien had je hiervoor een kleinere woonkamer en was je gewend om zoveel mogelijk spullen tegen de muur te plaatsen zodat je in het midden nog wat ruimte over hield. In een grote woonkamer is dat NOT DONE! Het ziet er dan namelijk net uit alsof je net niet genoeg budget had om je hele woonkamer te vullen. Daarnaast ziet het er al gauw uit alsof je meubels worden opgeslokt door de muren.

Een grote woonkamer inrichten geeft je juist de mogelijkheid om gebruik te maken van het midden van de ruimte. Plaats je bank niet tegen de muur maar creëer een gezellige zithoek op een vloerkleed in het midden van de kamer.

Grote woonkamer

Creëer verschillende ‘ruimtes’

Een grote woonkamer is prachtig en je wil het ruimtelijke gevoel hiervan natuurlijk zoveel mogelijk behouden. Toch kan het goed zijn om de illusie te creëren dat de kamer verschillende ruimtes bevat. Bijvoorbeeld als je zithoek maar een kwart van de kamer beslaat. Door verschillende zones te creëren in je woonkamer kun je hem ook nog eens voor verschillende dingen gebruiken!

Grote woonkamer inrichten met een statement

Ga jij binnenkort zelf je eerste grote woonkamer inrichten? Gebruik dan niet je oude meubels maar ga voor meubelstukken die een statement maken. Denk aan een heerlijke grote (hoek)bank, een royale eettafel of een opvallend vloerkleed. Je hebt er immers de ruimte voor en zo zorg je ervoor dat je meubels eruit springen in plaats van wegvallen in de leegte.

Inrichten grote woonkamer

Ga je een grote woonkamer inrichten? Houd je dan aan deze tips zodat de ruimte er chique en stijlvol uitziet.

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Lees onze artikelen met het onderwerp woonkamer inrichten voor meer geweldige woonideeën.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten