Geniet van de herfst in de tuin!
Tuinideeën Seizoenen

Geniet van de herfst in de tuin!

Er is geen ontkomen aan. De eerste blaadjes zijn van de boom gevallen en de dagen worden korter. De herfst is echt begonnen. Het seizoen met prachtige kleuren en heerlijke kruidige geuren in de natuur. Ook nu is het nog volop genieten in de tuin. Met deze tips en tuin ideeën beleef je het buitenseizoen extra lang.

Tip 1: Fleur de tuin op

Met het vertrek van de zomer is het ook gedaan met de zomerbloei. Niet getreurd. Er is geen enkele reden om de komende weken naar een uitgebloeide tuin of balkon te kijken. Ook in de herfst kun je een kleurrijke tuin of balkon hebben. Hoogste tijd om aan de slag te gaan en de zomerbloeiers te vervangen door kleurrijke winterharde violen of winterheide. Heb je een kleine tuin of balkon? Je bereikt snel een groots effect door een paar vrolijke bolchrysanten in potten neer te zetten. Zo tover je in een handomdraai meer kleur in je tuin!

Genieten herfst tuin

Tip 2: Restyle het terras

Ook in de herfst kun je nog volop genieten van de zon. Denk maar aan Indian Summer. Dit begrip is afkomstig uit Amerika en doelt op de warme nazomerdagen. Geniet maximaal van deze laatste zonnige dagen door het terras gezellig te maken. Je kunt hiervoor de inspiratie uit de natuur halen. Maak een fijn sfeerhoekje met pompoenen, kastanjes en een mooie kaarsen. Vergeet hierbij ook de tuinmeubels niet.

Met loungesets kun je heerlijk relaxen in de tuin. Niet alleen in de zomer maar ook in de herfst. Door de ruime keuze in materiaal en vormen is er altijd wel één die op jouw terras past. Loungesets worden echte sfeermakers voor je tuin als je deze aankleed met extra veel kussen en wollen plaids. Fijn voor de wat kille herfstavonden.

Loungeset herfst tuin

Tip 3: Licht en warmte

Nu de avond eerder invalt is het een goed idee om eens naar de verlichting te kijken. Is de tuin wel goed verlicht? Het is toch jammer als je ‘s avonds vanuit huis de tuin niet kunt zien. Met de juiste verlichting betrekt je de tuin eenvoudig bij de woonkamer. Ook op het terras mag sfeerverlichting natuurlijk niet ontbreken. Met enkele windlichten gevuld met kaarsen ontstaat er al snel een knusse sfeer.

Wordt het wat frisser? Geen probleem. Met een tuinhaard of vuurkorf verwarm je eenvoudig het terras. Naast heerlijke warmte is het ook gezellig om samen naar de vlammen te kijken. Vind je het heerlijk om buiten te koken? Kies dan voor een tuinhaard waarmee je kunt barbecueën. Zo geniet je in elk seizoen van de tuinhaard!

Herfst tuin ideeën

Kun je na het lezen van deze tips ook niet wachten op de eerste herfstdag. Steek de tuinhaard aan, schenk een glas wijn in en geniet van de laatste zonnestralen. Happy season!

Is jouw tuin al klaar voor de herfst?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten