Geen stijlvolle inrichting zonder de juiste verlichting!
Interieur Meubels Wonen Woonaccessoires

Geen stijlvolle inrichting zonder de juiste verlichting!

Met de juiste verlichting zorg je ervoor dat jouw woning ook s’avonds de sfeer uitstraalt die je deze wil meegeven. Je bent enkele weken, maanden of misschien wel jaren bezig om jouw interieur precies zo te krijgen als je in gedachte hebt. Dan is het interieur helemaal naar wens. Je hebt bijvoorbeeld precies de landelijke sfeer zoals jij deze wenst in jouw woonhuis. Gevolg is dat je overdag helemaal kan ontspannen in jouw woonkamer. Maar s’avonds wil je je natuurlijk net zo lekker voelen in je ruimte. Hiervoor is de verlichting natuurlijk enorm belangrijk.

Verlichting in de woonkamer

Het is niet altijd even makkelijk om verlichting voor bij de landelijke meubels te vinden. Het is natuurlijk altijd maar de vraag hoe het daadwerkelijk staat. Het design van de lamp moet mooi bijpassend zijn. Dus bijvoorbeeld een tafellamp, hanglamp of een wandlamp moet bij het interieur van de woonkamer passen. Maar het is natuurlijk nog belangrijker dat het effect van de verlichting goed is. Iets waar je niet direct over nadenkt op het moment dat je een huis gaat kopen.

Wat kun je hier aan doen?

Wij raden altijd aan om goed na te denken over de gewenste verlichting. Kijk eerst in je huis waar je eventueel verlichting zou willen hebben en wat voor een verlichting. Hanglamp, tafellamp, kroonluchter of wandlamp? Het kan allemaal.

Vervolgens ga je naar de winkel en zoek je een bijpassende lamp. Verder is het belangrijk dat de verlichting past bij jouw woonkamer. Wij raden daarom altijd de volgende twee dingen te vragen in een winkel:

  • Vraag in de winkel of je de verlichting mag zien.

  • Vraag of het eventueel mogelijk is om het te ruilen als dit niet naar wens is.

Dit voorkomt achteraf problemen en zo kun je altijd even kijken of daadwerkelijk bij jouw interieur past.

Succes!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten