Ga voor chic: 5 tips voor een glamour interieur!

Een glamour interieur is shiny en extravagant! Houd jij van luxe en wil je dit graag uitstralen met je interieur? Dan is een glamour interieur vast iets voor jou! Richt je huis in zoals een beroemdheid. Een glamour interieur is namelijk gebaseerd op de Hollywood films uit de jaren 40 en staat voor drama en luxe. Een glamour interieur is groots en luxe opgezet met opvallende meubels, donkere kleuren en glanzende woonaccessoires. Woonkamer inspiratie nodig? Creëer een luxe sfeer in huis met onze 5 tips voor een glamour interieur!

1. Luxe woonaccessoires

Met luxe woonaccessoires maak je een echt glamour interieur! Denk aan de materialen zilver, fluweel, parelmoer, goud, bont en satijn. Met lange, fluwelen gordijnen en zijden kussens geef je je glamour interieur snel een luxe uitstraling! Maar ook een vloerkleed van nep bont, grote vazen, een barok spiegel, zilveren kandelaars, grote kaarsen en een opvallende kroonluchter passen in een chic interieur. Ga voor grote en glanzende woonaccessoires want deze zorgen voor een echte glamour sfeer! Verwerk ook eens velvet in je luxe interieur: in je kussens, je vloerkleed of bedsprei. Combineer vooral de verschillende luxe materialen maar kies bewust en maak het persoonlijk door luxe woonaccessoires te kiezen die bij jou passen!

Lees ook eens ons artikel: verliefd op velvet en velours!

glamour interieur

2. Dierenprints

In een glamour interieur mogen dierenprints ook zeker niet ontbreken! Maak je glamour interieur spannend en kies een groot vloerkleed in panterprint, bijvoorbeeld voor onder de salontafel. Durf jij? Of toch liever iets subtieler? Dan zijn kussens of een poef in dierenprint ook een goede optie en kun je ook toepassen in je slaapkamer. Een mooie koeienhuid op de vloer zorgt ook voor een warme sfeer temidden van de donkere kleuren. Zet de (grote) eettafel ook eens op zo’n mooi vloerkleed!

3. Grote meubels

Met grote meubels straal je luxe uit en maken je glamour interieur lekker opvallend! Dus ga voor een grote hoekbank, een loungebank van een elegante stof of een chaise longue met opvallende (glanzende) poten. Een glazen salontafel combineert heel mooi met de excentrieke kleuren van een glamour interieur. De eettafel is groot en donker met bijvoorbeeld goudkleurige tafelpoten. Hierbij passen zwart leren eetkamerstoelen of eetkamerstoelen in barok stijl. Ook is een zilveren bijzettafel onmisbaar in een chic interieur!

4. Excentrieke kleuren

In een glamour interieur zien we geen zachte en lichte kleuren maar juist excentrieke en dramatische kleuren zoals paars, rood en zwart. Combineer deze kleuren met goud of zilver accenten voor een luxe sfeer in huis! Als je durft, kies dan eens één van deze kleuren voor je muur voor een dramatische uitstraling. Wil je wel glitter en glamour in je interieur maar dan iets subtieler? Kies dan voor naturel tinten of wit als basis en combineer dit met zilver of goudaccenten. Laat wel dezelfde kleuren terugkomen in je interieur zodat je eenheid creëert! Een chic interieur is namelijk ook strak en gestructureerd.

glamour interieur

5. Barok stijl

In een glamour interieur zorgen meubels en luxe woonaccessoires in barok stijl voor een elegante uitstraling! De barok stijl kenmerkt zich door goud, versieringen, luxe en extravagantie. In een glamour interieur ontbreekt de barok stijl dan ook niet. Denk aan een barok stoel met veel (gouden) versieringen voor een rijk gevoel. En natuurlijk de barok spiegel. Ook heel mooi is een barok behang. Met luxe items tover je zelfs een landelijk interieur om in een chic interieur!

glamour interieur

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk dan ook eens de artikelen: 6 tips voor een luxe badkamer en Inspirerende ideeën voor een luxe slaapkamer.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten