Een sfeervol interieur met een houtkachel
Interieur Wooninspiratie Inrichting

Een sfeervol interieur met een houtkachel

Met een houtkachel kom je heerlijk warm de koude maanden door! Daarnaast is het ook een sfeervolle toevoeging aan je interieur. Wat is er nou gezelliger dan een lekker knapperend houtvuurtje om je aan op te warmen? De houtkachels van Lotus zijn een stijlvolle en milieuvriendelijke toevoeging aan ieder interieur. Lees verder om meer te ontdekken over de Lotus houtkachel!

Houtkachel

Een houtkachel voor ieder interieur

De Lotus houtkachel past in ieder interieur, of het nou landelijk, industrieel of Scandinavisch is! De houtkachel komt in ontzettend veel verschillende uitvoeringen, waardoor er voor iedereen wel een mooie kachel tussen zit. Zo kun je kiezen uit vrijstaande kachels en kachels die in de wand verwerkt zijn en uit ronde en vierkante kachels in verschillende groottes. Daarnaast komen de kachels in verschillende kleuren en materialen.

Een houtkachel is een perfecte en romantische toevoeging aan je interieur. Warm je voor de kachel op na een koude wandeling door het bos met een heerlijk kopje warme chocolademelk. Of steek de houtkachel aan op een druilerige grijze dag: instant gezelligheid! Daarnaast geeft een houtkachel ook zo’n typische nostalgische geur die net dat extra beetje sfeer geeft.Houtkachel interieur

Wat dacht je bijvoorbeeld van een vrijstaande kachel met een spekstenen buitenkant, de eyecatcher van jouw industriële interieur! De spekstenen buitenkant houdt de warmte van de kachel ook nog eens langer vast, waardoor de kachel nog uren warmte afgeeft nadat ‘ie uitgebrand is. Voor een Scandinavisch interieur ga je misschien eerder voor een meer klassieke houtkachel met een zwarte of grijze buitenkant, terwijl een kachel die in de wand verwerkt is dan weer beter past bij een landelijk interieur.

De milieuvriendelijke houtkachels van Lotus

De houtkachels van Lotus zijn naast mooi ook nog eens milieuvriendelijk. Ten eerste voldoen alle Lotus houtkachels aan de strengste milieueisen. Ten tweede is het gebruiken van een houtkachel milieuvriendelijker dan je huis verwarmen met centrale verwarming omdat je geen fossiele brandstoffen, zoals gas, verbruikt.

Maar daarnaast heeft Lotus haar kachels ook zo ontwikkeld dat ze het hout zo efficiënt mogelijk verbranden. Hierdoor hebben de kachels een rendement van wel 80%. Dit betekent dat 80% van de warmte in jouw woonkamer terecht komt, terwijl maar 20% door de afvoerpijp verdwijnt. Omdat de kachels zo efficiënt zijn bespaar je op eventuele extra stookkosten. Daarnaast hoef je minder vaak een blok hout op het vuur te leggen, waardoor je ook op hout bespaart.

Lotus houtkachel Milieuvriendelijke houtkachel

Benieuwd geworden naar de Lotus houtkachel? Neem eens een kijkje op de website van Haardenexpert om alle verschillende modellen te ontdekken!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten