Een schuifpui is een ruimtewinner
Tuinideeën Wooninspiratie

Een schuifpui is een ruimtewinner

De lente in 2021 komt moeizaam op gang. Volgens Weer Online hadden we in april zeven nachten op rij nachtvorst en dat is uitzonderlijk na de Pasen. Hierdoor is er een koude record gevestigd. Het oude record stamt uit 1933 toen zes dagen vorst werd gemeten in april.

Koud begin van de lente

Een trage lente hoeft niet te betekenen dat de zomer minder warm wordt. Tegengesteld van de nachtvorst in april waren er in maart zomerse temperaturen van boven de 20 graden. Enkele dagen konden we genieten van de vroege lente, maar sinds de Paasdagen is het met een gemiddelde temperatuur van 5,2 graden veel te koud.

Overkapping of buitenruimte?

Toch is het met een temperatuur van 15 graden overdag prettig buiten vertoeven mits je beschikt over een terrasoverkapping. Een buitenruimte die bescherming biedt tegen zon, wind en regen. Een overkapping wordt een buitenruimte als naast de overkapping ook zijwanden en een schuifpui wordt geplaatst. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een glazen schuifwand veranda.

Extra werk- en speelruimte

De buitenruimte wordt functioneel. Alles open als het weer dat toelaat en gesloten als het te koud of te nat is. De extra ruimte vergroot de binnenruimte optisch. Meestal is aansluitend aan het terras de woonkamer of woonkeuken. In tijden van thuiswerken is een extra volwaardige ruimte ideaal om de werkzaamheden te doen. De extra ruimte is ook voor de kinderen ideaal.

In stijl en harmonie met de woning

Een overkapping met het karakter van een aanbouw vraagt om een zorgvuldig plan. De aanbouw dient in overeenstemming te zijn met de woning. Het is niet de bedoeling om een glazen uitbouw neer te zetten met het karakter van een glazen tuinbouw constructie. Het kenmerk van het buiten zijn wordt bereikt door een hoofdzakelijk glazen constructie. Dit kan met een houten of aluminium constructie met het gebruik van schuifdeuren die volledig open kunnen.

Schuifdeuren hebben als grote voordeel dat ze geen ruimte innemen bij het openen dit in tegenstelling tot deuren. Glas heeft een uitstekende isolatiewaarde als gekozen wordt voor HR-glas. Dit biedt voor elk seizoen de juiste isolatie voor de tuinkamer.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten