Een onderhoudsvrije tuin met houtcomposiet
Tuinideeën

Een onderhoudsvrije tuin met houtcomposiet

Houtcomposiet is het ideale materiaal voor schuttingen, vlonders, terrassen en tuinhuizen. Het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en super stevig en ziet er ook nog eens mooi uit! Benieuwd wat de mogelijkheden en voor en nadelen van houtcomposiet in de tuin zijn? Lees verder om het te ontdekken!

Wat is houtcomposiet?

Houtcomposiet is een mengeling van gerecycled hout en kunststof samengeperst tot stevige planken. Het wordt ook wel aangeboden als HKC (hout kunststof composiet) of WPC (wood plastic composiet). Houtcomposiet ziet er uit als hout en wordt in verschillende kleuren aangeboden, zoals lichtbruin, lichtgrijs, antraciet en donkergrijs. In andere woorden: je kunt er alle kanten mee op.

Terras houtcomposiet

De voordelen van houtcomposiet in de tuin

Het gebruik van houtcomposiet kent een heleboel voordelen. Ten eerste is het ontzettend duurzaam, het gaat een lange tijd mee. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk. Het hoeft niet geschuurd, gebeitst, geverfd of geolied te worden zoals een normale houten schutting en vergrijsd ook niet. Andere nadelen van hout zijn splinters, rotting en schimmel, ook hier heb je geen last van bij houtcomposiet. Daarnaast kan het op dezelfde manier als hout verwerkt worden (mocht je zelf aan de slag willen), door het te zagen en te schroeven maak je in een mum van tijd je eigen houtcomposiet creatie. Ook niet onbelangrijk: houtcomposiet wordt niet glad in de regen. Dit maakt het materiaal ideaal als terras of vlonder.

Vlonder en schutting houtcomposiet

Tuininspiratie

Tot slot geven we je graag nog wat tuininspiratie met composiet van Woodcomposiet.nl. Composiet is op talloze manieren te gebruiken in de tuin. Het is het ideale materiaal voor een terras, vlonder of schutting. Daarnaast kun je er ook leuke bankjes van maken en het gebruiken als wandbekleding voor schuren en tuinhuisjes.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten