De woontrends van de lente in 2018
Woontrends Wooninspiratie Woonideeën

De woontrends van de lente in 2018

Het is weer bijna lente! Misschien nog een beetje koud, maar de dagen worden weer langer, de vogeltjes hoor je alweer fluiten en de lentekriebels komen weer. Tijd om af te stappen van die winterse look en die te vervangen door een frisse en vrolijke uitstraling in het interieur. Benieuwd naar een lente uitstraling à la 2018 en laatste woontrends?

Frisse en lichte kleuren

Het nieuwe seizoen komt met nieuwe kleuren. Dit betekent natuurlijk niet dat je meteen weer de muur helemaal hoeft te verven. Leuke accessoires in de trendkleuren van deze lente hebben ook al een grote impact op een frisse lente look!

De trendkleuren van 2018 zijn heel erg uiteenlopend. Zo zijn beige, zand en pasteltinten dit jaar erg hip. Deze lichte, zachte kleuren zijn perfect voor in de lente. Lichte kleuren reflecteren licht, waardoor het gehele interieur er lichter uitziet. Dus vooral wanneer je donkere meubels of muren hebt, zijn deze kleuren ideaal in de lente.

Aan de andere kant zien we veel donkere en/of felle kleuren in het interieur. Denk aan geel en petrol. Maar ook donkere tinten zoals bordeauxrood en smaragdgroen blijven hip. Toch passen deze kleuren als je het aan ons vraagt minder goed bij de lente. Combineer ze daarom met zachte en frisse kleuren om toch de lente in huis te halen!

Goud blijft een hippe kleur voor accessoires en past ook goed bij de levendige uitstraling die hoort bij de lente. Combineer goud met lichte kleuren, zoals bijvoorbeeld licht roze tinten. Denk aan het warme Heart Wood roze of andere roze tinten, maar ook felle kleuren zoals het frisse petrolblauw.

woontrends

Geniet van het natuurlijke licht!

De dagen worden langer en dat betekent dat je ook weer langer kunt genieten van natuurlijk daglicht. Vervang je dikke, donkere gordijnen door lichte en doorzichtige gordijnen. Zo geniet je ook vanaf binnen langer van het daglicht en het zonnetje!

woontrends voor de lente woontrends voor de lente

De bloementrends van 2018

Bloemenbureau Holland heeft 3 groene trends voor 2018 gepresenteerd. Waaronder “Punk Rebooted” die lekker donkere en alternatieve bloemen samenbrengt en “Romance 3.0” die donkere, romantische bloemen combineert. Een bloementrend van 2018 die wat beter bij de lente past is “Re-assemble”. Deze bloementrend is een explosie van felle kleuren en gekke, leuke combinaties van bloemen en planten. Precies de energie die je in huis wilt met de start van de lente.

Daarnaast blijven tulpen en narcissen dé trend tijdens de lente. Denk ook aan een mooie kamerplant zoals de Calathea Orbifolia. Deze plant opent overdag de bladen en sluit deze s avonds ook weer. Daarnaast is een waaierpalm of een bananenplant ideaal voor een groen en zomers gevoel!

woontrends voor de lente woontrends voor de lente

Accessoires voor de lente

Gekleurd glas is deze lente weer helemaal hip! Denk aan een vaas met licht roze, blauw of groen gekleurd glas en een mooi groen blad erin. Daarnaast mogen gekleurde drinkglazen ook weer. Perfect voor dinertje of gezellige lunch in een bepaald kleurthema!

De stolp is een ander interieur item dat we nog steeds veel zien. Vul ‘m met schelpen, kleine cactussen of een mooie grote veer voor het perfecte lente accessoire! Je kunt je stolp daarnaast ook vullen met eitjes of koekjes, speciaal voor Pasen!

Rieten, grof geweven manden zijn ook al een langere tijd erg hip. Deze trend komt voort uit de etnische woontrend. De diepere manden zijn leuk voor op de grond met een plant erin. De plattere daarentegen, kun je mooi aan de muur hangen als authentieke wanddecoratie.

Voel jij de lentekriebels al? Ga snel aan de slag en maak je interieur klaar voor de lente!

Voel jij de lentekriebels al? Ga snel aan de slag en maak je interieur klaar voor de lente!

Meer inspiratie voor de Lente?

Meer wooninspiratie voor de lente opdoen? Lees hier hoe je de lente in huis haalt! Doe ook ideeën op voor leuke paas decoraties!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten