Dé 5 woontrends voor de slaapkamer

In dit artikel bespreken we dé 5 woontrends voor de slaapkamer. Een van de belangrijkste ruimtes in je huis is de slaapkamer. Een ruimte die je rust en warmte moet geven om uitgerust aan een nieuwe dag te beginnen. Jij moet iedere dag met een goed gevoel opstaan. Het inrichten van je slaapkamer is namelijk een behoorlijke uitdaging. Om je hierbij op weg te helpen bespreken we in dit artikel de woontrends voor de slaapkamer.

1. Rustgevende kleuren in de slaapkamer

In 2017 keert de rust terug in de slaapkamer, een neutrale en rustgevende slaapkamer is dan ook één van de woontrends. De slaapkamer is de plek waar jij heerlijk kunt ontspannen. De kleur in je slaapkamer is hierin bepalend. Kleuren hebben namelijk invloed op ons gevoel en de sfeer in de ruimte. Zorg dat je gebruik maakt van een rustgevende kleur. Wit is het meest gekozen voor in de kamer, maar denk ook aan beige of lichtgrijs. Deze neutrale kleuren in de slaapkamer geven een rustgevende sfeer. Er is genoeg slaapkamer inspiratie te vinden over het kiezen van kleur.

witte slaapkamer

2. Denim Drift: De kleur van 2017

Denim Drift is een blauwgrijze tint en benoemd tot dé kleur van 2017. Deze kleur en woontrend is veelzijdig en toepasbaar in ieder interieur. De kleur heeft een brede variatie lichte en donkere tinten. Zo kunnen er nieuwe kleurcombinaties ontstaan. Wanneer je Denim Drift combineert met lichtere varianten krijgt de slaapkamer een frisse uitstraling. De combinatie met donkere tinten geeft een warme sfeer. De variatie zorgt ervoor dat deze blauwgrijze kleur aansluit bij alle interieurstijlen.

woontrends voor de slaapkamer

3. Groentinten in de slaapkamer

Groen mag gezien worden in de slaapkamer. Het botanische interieur blijft een woontrend die we veel zien en die ook uitstekend in de slaapkamer past. De kleur straalt de natuur uit en geeft een rustgevende sfeer in de ruimte. Groentinten combineren is eenvoudig en geeft de slaapkamer een extra botanisch effect. Om de natuurlijke look te behouden combineer je groene accenten met houten meubels. Creëer een frisse, natuurlijke slaapkamer met groen beddengoed of kussens. Breng de natuurlijke sfeer naar je slaapkamer met planten en andere stoere botanische accessoires.

groene slaapkamer

4. Slapen in een luxe hotel slaapkamer

Slapen in een luxe hotelkamer, wie wilt dat nou niet? Tover jouw slaapkamer om tot een luxe hotel slaapkamer. Ga voor een rijk en mysterieus kleurenpalet dat zorgt voor een luxe uitstraling. In een hotelkamer wordt er gebruik gemaakt van grote kussens en luxe beddengoed voor een comfortabele uitstraling. Om een hotelkamer volledig na te bootsen koop je dezelfde nachtkastjes aan beide zijde van het bed. Tot slot hang je een schilderij op, eventueel een grote spiegel en zet je op tafel een mooie luxe plant. Ook thuis kun je genieten van de sfeer van een luxe hotel slaapkamer.

luxe slaapkamer inspiratie

5. Woontrend roze

Ook de woontrend roze zien we terug in de slaapkamer. Door te kiezen voor een zachte kleur roze maak je jouw slaapkamer helemaal romantisch. De roze tint is ideaal om te combineren met neutrale kleuren zoals grijs. Door deze combinatie creëer je een warm interieur. De kleur roze kun je gebruiken op de muur, accessoires of bijvoorbeeld in planten voor de decoratie van je slaapkamer.

roze slaapkamer inspiratie

Nog meer slaapkamer ideeën?

Benieuwd naar nog meer slaapkamer ideeën? Kijk eens verder tussen onze artikelen: Hoofdbord bed: dé eyecatcher van jouw bed! en Meisjeskamer? Maak een prinsessenkamer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten