Creëer je eigen plek!
Wooninspiratie

Creëer je eigen plek!

Een compleet plaatje

Een houten vloer of een gietvloer, een pastelgroene muur of juist een witte muur. Het is van belang om goed na te denken over elk element in je huis. Een populaire trend is het mixen van verschillende stijlen. Minimalistische schilderijen worden gecombineerd met een vintage salontafel en materialen variëren van hout tot metaal. Probeer te experimenteren met objecten die een betekenis voor jou (en je gezinsleden) hebben, het kastje van je oma wordt in een nieuw jasje gestoken door enkel een likje verf. Je huis blijft hierdoor stijlvol en modern, maar geeft een personal touch die ervoor zorgt dat jij je thuis voelt.

Een compleet plaatje

Bedenk wat bij jou past

Na een lange dag werken, de verjaardag van je nichtje of een dagje shoppen in een drukke stad; elk mens wilt op een rustige en fijne manier thuiskomen. Tegenwoordig hebben we drukke agenda’s, daarom is de minimalistische stijl erg populair onder vele huishoudens. Voor Scandinaviërs is ‘minimalistisch’ en eenvoudig al lang de manier van leven. Alle overbodige spullen worden weggegooid en natuur wordt in huis gehaald. Misschien vind je de minimalistische stijl net iets te verfijnd en houd je meer van een stoere look. Denk hierbij aan metalen eettafels of robuuste krukken die de vorm aannemen van een boomstam.

Bedenk wat bij je past

Tips

Wat de meeste mensen aantrekkelijk vinden in een huis is als deze ruimtelijk oogt. Als jij in het bezit bent van een huis met veel kleine of smalle ruimtes, hang dan een aantal spiegels op, hierdoor lijkt de ruimte optisch groter. De meubels in een huis hebben vaak een praktische functie, zoals kasten. Vergeet alleen niet dat kasten naast functionaliteit meerwaarde kunnen geven aan de uitstraling van je woning. De vorm van kasten kan erg verschillen, zo zijn er ook kasten die niet alleen deurtjes hebben maar ook open ruimtes. Fotolijstjes, planten of boeken met een mooie kaft maakt de kast net even wat gezelliger en persoonlijker.

Tips

Voor kleur

Kleuren kiezen is één van de belangrijkste interieurkeuzes die je kunt maken. Als je huis voornamelijk bestaat uit witte muren, kan je spelen met felle kleuren en patronen op objecten. Een grijze bank met felgele kussens, een grappige tekst of een grafisch patroon zorgen ervoor dat je ruimte niet op een saaie dokterswachtkamer gaat lijken. Probeer je dus niet aan één kleurtoon te houden maar maak gebruik van verscheidene kleurpaletten. De muurkleur aspergegroen is lange tijd een hype geweest, maar in 2019 slaan we een andere richting in. Lila, pastelgrijs en zachtroze zijn in opkomst. Succes met het inrichten van je huis!

kleur

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten