Creëer eenheid in huis en tuin met harmonicadeuren
Wooninspiratie

Creëer eenheid in huis en tuin met harmonicadeuren

Harmonicadeuren, ook wel bekend als vouwwanden of vouwpuien, bestaan uit meerdere panelen die in een schuifrail zitten. De panelen zijn vouwbaar waardoor de gehele breedte benut wordt. Wil jij graag jouw tuin- en woongedeelte met elkaar combineren? Bekijk dan eens de mogelijkheden van harmonicadeuren in jouw interieur.

Creëer meer leefruimte

Heb je een kleine woonkamer of een kleine tuin? Harmonicadeuren kunnen dan een uitstekende oplossing zijn. Omdat de deuren vouwbaar zijn, wordt er geen onnodige ruimte in beslag genomen. Zo heb jij meer ruimte om thuis te genieten. Vooral in de zomermaanden is het heerlijk om nog extra lang te kunnen genieten van het zonnetje buiten.

Meer genieten van het uitzicht

Harmonicadeuren hebben als voordeel, ten opzichte van schuifdeuren, dat ze helemaal open kunnen. Bij schuifdeuren houd je namelijk altijd een stuk ruimte over, dat niet open gaat. Je kunt met harmonicadeuren daarom veel meer genieten van het uitzicht.

Bovendien zul je merken dat je ook veel meer tijd buiten zult doorbrengen. Harmonicadeuren zorgen er namelijk voor dat binnen en buiten meer in harmonie zijn. Zo kun je er ook voor kiezen om het interieur beter aan te laten sluiten op de inrichting van de tuin. Door de stijl van binnen naar buiten te trekken, creëer je een mooier geheel.

woonideeën

Voor welk materiaal ga jij?

Ga je voor een houten, kunststof of aluminium harmonicadeur? Het voordeel van aluminium kozijnen voor jouw harmonicadeur is dat deze het lichtst zijn om te openen en sluiten. Bovendien is het de meest duurzame optie. Wil je graag voor een luxe uitstraling gaan? Dan is aluminium de juiste keuze.

Vervolgens kun je ook voor kunststof kozijnen gaan als je op zoek bent naar betaalbare en onderhoudsarme harmonicadeuren. Het nadeel is echter het materiaal minder robuust is en hierdoor niet zo handig is met kinderen. Maar als je er met veel zorg mee omgaat is het een prima optie.

Ten slotte, kun je nog kiezen voor houten kozijnen. Hout kan een erg sfeervolle uitstraling met zich meebrengen. Echter moet je er met hout altijd op voorbereid zijn dat je eens in de zoveel tijd groot onderhoud moet plegen. Denk dan aan minimaal eens in de vijf jaar. Heb je dit ervoor over? Dan kun je hier zeker voor gaan.

Meer inspiratie opdoen?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Dé kleuren voor jouw woonkamer in de herfst en winter!, Soorten vloeren voor in huis: woonkamer inspiratie en 3 Soorten raamdecoraties voor in huis.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten