Binnenkort verhuizen? Dit is wat er allemaal bij komt kijken!
Wonen

Binnenkort verhuizen? Dit is wat er allemaal bij komt kijken!

Bij een verhuizing komt veel kijken. Het is dan ook belangrijk dat je de verhuizing op een geordende manier aanpakt. Benieuwd hoe? Lees hier wat je in grote lijnen allemaal nodig hebt voor een overzichtelijke en geordende verhuizing!

Benodigdheden voor de verhuizing:

Er zijn een aantal benodigdheden waar je tijdens een verhuizing bijna niet zonder kan. Dit is wat je moet hebben:

1. Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn er in verschillende maten. Wanneer je grote verhuisdozen neemt is het van belang om het gewicht goed te verdelen. Stop dus bijvoorbeeld niet al je zware keukenapparaten in dezelfde doos!

2. Kranten, piepschuim en bubbelplastic

Kranten, piepschuim en noppenfolie zijn de perfecte materialen om breekbare spullen in te bewaren en te vervoeren. Heb je nog dozen met piepschuim van bijvoorbeeld de laptop die je hebt gekocht? Maak het piepschuim klein zodat het past in de doos en tussen de spullen waar je het voor gebruikt.

Vraag ook of vrienden en familie kranten voor je willen sparen in de maanden voor je verhuizing.

3. Markers of stickers

Voor een goed overzicht is het van belang dat je opschrijft wat er in welke doos zit. Zo hoef je tijdens het naar binnen schouwen niet weer alle dozen open te maken voordat je weet welke doos naar welke ruimte moet.

Schrijf duidelijk op de dozen wanneer iets breekbaars in zit! En maak voor je begint aan je helpers duidelijk dat ze rekening moeten houden met die specifieke dozen.

4. Vervoer

Het is natuurlijk ideaal wanneer je iemand kent met een bestelbus of aanhangwagen. Vaak is dit echter niet het geval. Heb je grote meubelen of zoveel spullen dat je die zelf niet kunt vervoeren? In dat geval kun je het beste een verhuisservice bestellen. Demeubeltaxi is bijvoorbeeld binnen 48 uur beschikbaar. Ideaal want ze helpen je meteen met het schouwen!

Inrichten

Wanneer je eenmaal met al je spullen bent aangekomen in het nieuwe huis, wordt het tijd om alles uit te pakken en je nieuwe interieur in te richten. Het is van belang om voor de verhuizing al te kijken waar je de grote meubelen plaatst in je nieuwe interieur. Hiervoor is het handig dat je alles opmeet of de afmetingen hebt doorgekregen. Vaak komt het voor dat je meubels niet allemaal in het nieuwe interieur passen. Wanneer je de meubels dan niet wilt meenemen, is verhuizing hiervan zonde van je tijd en moeite.

Je kunt het beste met de grootste meubels beginnen. Wanneer die staan kun je de dozen met kleinere spullen uitpakken. Houd er rekening mee dat je het servies en bestek dat gewikkeld was in kranten afspoelt.

Wil jij helemaal goed voorbereid zijn? Wij hebben een handige checklist, zodat je niets vergeet!

Checklist

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten