Behangtrends 2016

We schreven er vorig jaar al over, behang is bezig met het maken van een comeback! Daarom zetten we in dit artikel een aantal behangtrends van 2016 voor je op een rijtje. Voor iedere woonstijl is een geschikt behang te vinden. Dus ook voor die van jouw! Of je nu op zoek bent naar een hip(ster) behangetje of naar een luxueus behang.

Hip behang

Je bent op zoek naar een hip behang, een echte eye-catcher voor in je woonkamer. De ontwerpers van ESTAhome weten hier wel raad mee. Zij hebben invloeden uit de Big Apple overgenomen in de prints van hun behang. Hip behang zoals hieronder weergegeven vraagt om wat lef. Je wilt graag nieuwe dingen proberen en hebt een perfecte achtergrond nodig voor je selfies. Kies dan voor een opvallend, hip behang. Je bent daarna zo klaar met de accessoires voor de aankleding van je kamer.

[gallery link="file" size="medium" ids="1091,1086,1088,1089,1090"]

Behang met een luxe uitstraling

Hou je van luxe en wil je dit uitstralen in je interieur? Kies dan voor warme tinten, zijde en leer in je interieur. Je maakt deze stijl af met het juiste behang. Je kunt kiezen voor een luxe wandbekleding. Zo kun je door bijzondere materialen en ontwerpen te combineren een rijke uitstraling creëren in je woonkamer. Er zijn verschillende soorten wandbekleding. Van kunststof en hout tot vinyl en stof (linnen, katoen of fluweel). De wandbekleding kan bestaan uit rollen behang of bestaan uit wandpanelen.

Luxe behang

Fotobehang

Wil je een uniek of zeer persoonlijk behang voor op je woon- of slaapkamer? Kies dan voor een fotobehang. Heb je een beetje lef? Dan behang je een van je wanden met fotobehang! Het is mooi de overige muren te verven in een kleur die terugkomt in het fotobehang. Er zijn voorbeelden van mensen die een foto van het bos, planten, bloemen of het strand gebruiken als fotobehang. Naast het thema natuur kun je kiezen voor een kinderthema zoals Disney, auto's of voetbal.

Maar let er wel op: fotobehang aanbrengen vergt wat geduld. Zorg ervoor dat de ondergrond van de muur glad en schoon is gemaakt, zonder behangresten of gaten. Zo blijft je behang netjes zitten. De verschillende banen behang moeten elkaar een aantal millimeters overlappen. Dit moet worden gedaan omdat het behang wat kan krimpen na het drogen.

Er zijn twee soorten fotobehang, namelijk:

  • Vlies fotobehang. Vlies fotobehang is sterker dan normaal papier en geeft daarom minder kans op scheuren.

  • Zelfklevend fotobehang. Zelfklevend fotobehang breng je binnen een paar seconden aan op je muur omdat het plakt zonder behanglijm.

Aan de slag

Ga zelf aan de slag met behang. Bezoek de bouwmarkt, een speciaalzaak of doe inspiratie op op internet en kies het perfecte behang voor jouw woon- of slaapkamer. De keuze is, zeker met de toevoeging van fotobehang, oneindig! En met een beetje geduld kun je zelf de boel opplakken. Alles wat je nodig hebt is behang, plaksel, een tafel, een kwast en een schone gladde muur. Test altijd de zuigkracht van je muur, want het behang moet natuurlijk wel goed blijven plakken. Is het de eerste keer dat je gaat behangen? Begin dan rustig op een plaats, bijvoorbeeld achter de deur, die niet direct in het zicht is.

Foto en merk behang omslagfoto: Cole and son

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten