Je kan nog zo’n mooi interieur hebben, maar zonder goede verlichting krijg je geen prettige sfeer. Licht is daardoor een van de belangrijkste elementen van een sfeervol interieur. Natuurlijk hebben we allemaal gratis licht. Dat van de zon, waarvan we elke dag een beetje in ons huis gestrooid krijgen. Wat voor weer het ook is. De zon is een natuurlijke vorm van verlichting en laat nu juist dit de speerpunt zijn van Creative Open Interieur Atelier: “ Bring the outside in”. Niet alleen verlichting, maar ook buitenhout kunnen een natuurlijke bron van rust en balans zijn in huis.

Manieren voor balans in huis

Denk aan verschillende soorten verlichting voor een gebalanceerd en rustgevend interieur.

Naast zonlicht is de basisverlichting van groot belang. Basisverlichting verspreid zich gelijkmatig over de ruimte. Dit is de verlichting die ervoor zorgt dat er algemeen licht is, ook als de zon minder fel schijnt. Deze verlichting zorgt ervoor dat de ruimte egaal verlicht wordt en te grote contrasten vermeden worden. Het is praktisch als de basisverlichting gedimd kan worden om zo de sfeer aan te kunnen passen. Dit bewaart de balans goed. Naast basisverlichting, bestaat er ook nog accentverlichting. Accentverlichting heeft twee taken. De eerste taak is voor het juiste werklicht zorgen. Bijvoorbeeld bij het lezen van een boek, werken aan tafel of het aanlichten van een schilderij. De tweede taak is zorgen voor mooie lichtaccenten die een harmonisch spel aangaan met de basisverlichting. Accentverlichting maakt het huiselijk en kan een aanvulling zijn op het uniek en speciaal maken van het interieur. Design accent verlichting wordt gebruikt om de mooie elementen van de ruimte aan te lichten, of ALS mooi element van de ruimte.

Een andere vorm van balans en rust in het interieur, zoals eerder aangegeven, kan buitenhout zijn. Denk aan een boomstamtafel, dit kan in eettafel vorm, maar ook in bijvoorbeeld een boomstam salontafel, een boomstamkast, nachtkastjes, een wijnrek , verzin maar raak!

Dit is een gastblog van Creative Open (Tessa Camman)

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten