Badkamer trends

We hebben voor jou de badkamer trends van 2016 op een rijtje gezet. Door alle hectiek en drukte in ons dagelijks leven, is het enorm belangrijk dat je ook tijd voor jezelf vrij maakt. En waar kan dit beter dan in de badkamer? Door aanpassingen te doen in de badkamer, kun je het wellness gevoel keer op keer beleven.

Breng de natuur terug in de badkamer

De badkamer trend van dit moment is om de natuur in de badkamer terug te brengen. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen krijgt je badkamer een warme en rustige uitstraling. Dit kan door het toevoegen van hout en klei, maar ook door groene kamerplanten in je badkamer te plaatsen. We zien dat de natuur ook in de badkamer wordt teruggebracht doordat de badkamertegels met de hand worden gemaakt, in plaats van dat er gebruik wordt gemaakt van massaproductie tegels. Juist de oneffenheden in de tegels maken het natuurlijk.

Koper in de badkamer

Koper is tegenwoordig niet meer weg te denken op het gebied van wonen en zie je ook steeds meer terugkomen in de badkamer. Door kleine badkamer accessoires toe te voegen in de badkamer creëer je warmte en voel je je meer ontspannen. Koper kan vrijwel met elke kleur worden gecombineerd. Let er wel op dat je niet te veel koperen badkamer accessoires toevoegt, anders creëert het juist een onrustig gevoel.

koper badkamer badkamer koper

Glas in de badkamer

Door gebruik te maken van een glazen douchedeur en douchewanden lijkt je badkamer optisch groter (en wie wil dit nou niet?). Deze tip kan zowel in een kleine als grote badkamer worden gebruikt. Mocht je nog geen plannen hebben om de douche te vernieuwen, spiegels doen ook wonderen! Spiegels mogen een echte eye-catcher zijn.

badkamer met glazen douchedeur Badkamer spiegel

Opgeruimd staat netjes

De badkamer is ook een opslagplaats voor alle cosmetica- en huidverzorgingsproducten: shampoo, douchegel, scrub, bodylotion en ga zo maar door. Door alle producten zoveel mogelijk op te bergen in kastjes of op een leuke manier te sorteren wordt het een stuk opgeruimder. Rust in het huis, geeft rust in het hoofd en dit draagt zeker bij aan het wellness gevoel.

badkamer accessoires Badkamer ontwerp

Toiletinnovatie

De innovatie van toiletten staat niet stil. Er zijn toiletten verkrijgbaar zonder spoelrand, waardoor alle plekken in het toilet zorgvuldig worden gereinigd en er geen vuil kan ophopen. De toiletten kunnen makkelijker worden schoongemaakt. De toiletten mogen weer gezien worden.

Wastafel

Naast de toiletten hebben ook de wastafels een opknapbeurt gekregen. De wastafels hebben een strak design gekregen en en de waskommen zijn flinterdun. Op het staal wordt een laagje emaille aangebracht en ingebrand wat de wastafel een duurzaam product maakt.

toilet badkamer

Speel in de badkamer dus met verschillende materialen, kleuren en badkamer accessoires om jouw eigen wellness in huis te creëren. Na de badkamer trends beschreven te hebben ben ik benieuwd wat jouw favoriete badkamer trend is?

Dit is een gastblog geschreven door Jamie Roks.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten