8x toffe tegelinspiratie voor in huis
Portugese tegels Interieur Woonideeën

8x toffe tegelinspiratie voor in huis

Ben je op zoek naar nieuwe tegels voor jouw woning, badkamer of wc? Bij Woonblog zijn we in de nieuwste tegeltrends gedoken en zetten we 8 toffe tegelsoorten voor je op een rijtje!

1. Mozaïek tegels

Mozaïek is een van de oudste tegelsoorten, maar nog steeds is deze tegel razend populair. In de badkamer creëer je met deze tegel een luxe spa gevoel. Deze diverse tegel is daarnaast ook uitermate geschikt voor de keuken of het toilet. De vraag is echter: voor welke kleuren ga je? Ga je voor een kleurrijk patroon of juist een rustige kleurencombinatie?

woonideeën

2. Houtlook tegels

Houtlook tegels zijn tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van echt hout. Bovendien hoef je bij houtlook tegels niet bang te zijn voor vochtschade. Het is niet voor niets dat de houtlook tegel in de badkamer zo razend populair is geworden.

woonideeën

3. Hexagon tegels

Hexagon tegels, ook wel honingraat tegels genoemd, zijn tegels die je zowel op de wand als op de grond kunt plaatsen. Ze bestaan uit 6 hoeken en zijn ideaal om mooie patroontjes mee te creëren. Deze soort tegel is weer terug van weggeweest en is vooral erg populair in de kleuren blauw, groen en grijs. Daarnaast zijn de tegels vaak met mooie patroontjes erop te verkrijgen: erg leuk als je wat meer sfeer en kleur in je woning wilt aanbrengen!

woonideeën

4. Marmer tegels

Marmer heeft een zeer chique en elegante uitstraling. Vooral in de badkamer is deze tegelsoort razend populair geworden. Zelfs zo populair dat hij in de badkamertrends van 2022 te vinden is. Het voordeel van marmer is dat het een lange levensduur heeft. Marmeren tegels passen vooral in een klassiek of modern interieur.

Tip: Ga voor marmer in combinatie met goud - zoals gouden kranen - om een luxe uitstraling te creëren.

woonideeën woonideeën

5. Ruitvormige tegels

Met de ruitvormige tegels kun je jouw creativiteit helemaal de loop laten gaan. Ga op zoek naar verschillende legpatronen en bekijk welke het beste bij jou past. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan en wat figuren uitproberen. Creëer een mooi patroon wat bij de stijl van jouw woning past.

woonideeën

6. Portugese tegels

Dat we bij Woonblog fan zijn van Portugese tegels is inmiddels wel bekend. Zo schreven we al een aantal artikelen over deze eyecatchers. Deze vrolijke tegels geven op een kleurrijke manier sfeer aan jouw woning. Vooral als je woning nog wat steriel of onpersoonlijk oogt, zijn deze tegels echt een must.

woonideeën

7. Metro tegels

Metro tegels zijn, zoals de naam al zegt, bekend geworden van de Parijse metrostations. Hier werd toen voor gekozen omdat het licht in donkere, ondergrondse ruimtes, beter weerkaatst zou worden. Tegenwoordig zijn deze (bijna) vintage tegels ook overal in huis te vinden. Er wordt vaak gekozen om een wand te bedekken en de andere muren rustig te houden. Vooral de witte metro tegels zijn favoriet.

woonideeën

8. Metallook tegels

Metallook tegels zijn een van de nieuwkomers in dit rijtje. Ze geven jouw interieur een stoere, industriële uitstraling. Metallook tegels zijn zowel als vloer- als wandtegels te verkrijgen. Goud, koper en brons zijn erg mooi in combinatie met metallook tegels.

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem gerust eens een kijkje tussen deze artikelen: Het inrichten van een industriële woonkamer: 5x inspiratie! en Thuiswerken: essentials die niet mogen ontbreken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten