7x aandacht voor de hal inrichten!

Entrée, we gaan de hal inrichten! Je hal geeft een eerste indruk van de rest van je interieur, geef je hal dus net als de andere ruimtes in huis ook de aandacht die het verdient! Het inrichten van de hal wordt helaas vaak vergeten of niet zorgvuldig gedaan. Een hal inrichting moet bovenal praktisch zijn maar ook gezellig! Wij geven je dan ook 7x inspiratie voor het inrichten van je hal, ook toe te passen bij een smalle hal!

1. Opbergen!

Je hal inrichten begint met het organiseren van je hal. Voor het opbergen van je schoenen kun je kiezen voor een dichte schoenenkast maar wat dacht je van deze houten, verticale en open schoenenkast? Handig, want zo beslis je meteen wat je gaat dragen vandaag, hakken of toch sneakers? Bovendien bespaart deze schoenenkast veel ruimte in je hal omdat je de hoogte ingaat. Ideaal dus voor een smalle hal! Voor je sleutels bevestig je enkele haakjes aan de muur. Overige accessoires zoals sjaals en handschoenen berg je op in mooie manden op een wandplank of onder een mooi bankje. Zo gebruik je de ruimte efficiënt en het staat mooi!

2. Kapstok als eyecatcher

Een kapstok is meer dan praktisch. Kies niet zomaar een kapstok maar ga bewust op zoek naar een kapstok welke past bij de stijl van de rest van je interieur. Heb je een kleine hal, ga dan liever de hoogte in en kies een mooie staande kapstok. Maar ook bij een grotere hal kies je liever geen al te grote kapstok omdat dit meer rust geeft. Hang alleen de jassen op welke je op dit moment werkelijk draagt en laat ruimte over voor de jassen van de gasten.

hal inrichten

3. Grote plant

Planten staan gezellig, wij vinden ze graag in elke ruimte van het huis. Dus ook in de hal. Je hal krijgt een warme en rustige sfeer door één grote plant neer te zetten. Geef deze plant een mooie pot of mand welke past bij de rest van jouw interieur. Juist deze details maken de inrichting van je hal helemaal af. Heb je een smalle hal? Er zijn ook lange, smalle planten te vinden, zoals een mooie cactus.

Lees ook eens ons artikel over 9 leuke planten voor in huis!

4. Vloerkleed

Je hal inrichten doe je ook met een mooi vloerkleed want deze geeft je hal bij binnenkomst meteen een fijne en warme sfeer. Met een langwerpig kleed maak je je smalle hal bovendien optisch ruimtelijker. Maak de hal bijvoorbeeld een tikje eclectisch met een uniek vloerkleed. Als je durft, kun je de hal ook een geheel andere vloer geven met laminaat of tegels in een opvallende print.

Lees ook eens ons artikel over een eclectisch interieur!

5. Lichte muren

De hal krijgt vaak niet veel daglicht dus beter kies je voor muren in lichte en neutrale kleuren voor een ruimtelijker en rustiger geheel.

6. Verlichting

De juiste verlichting in de hal geeft gezelligheid en een uitnodigende sfeer. Zeker in een smalle hal is verlichting onmisbaar, de hal oogt dan namelijk groter. Een hanglamp in lijn met de rest van je interieur geeft dan de meeste sfeer en zorgt voor eenheid in je interieur.

7. Persoonlijke touch

Bepaal als laatste ook eens bewust wat je persoonlijke touch wordt voor de hal inrichting. Misschien een mooie ingelijste vakantiefoto aan de wand? Of misschien krijgt een uniek accessoire een mooi plekje in je hal? Ook voor je hal hoef je niet voor één woonstijl te kiezen maar kun je heel goed verschillende stijlen met elkaar combineren (eclectisch interieur). Is de basis van je hal Scandinavisch? Combineer dan eens met een vintage bankje. Gebruik je gevoel bij het inrichten van je hal en creëer zo vanzelf een mooie en persoonlijke hal inrichting!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten