7 coole Ikea hacks!

Iedereen kent de woonwinkel Ikea. De Zweedse winkel verkoopt relatief goedkope meubelen die je koopt als bouwpakketten, zodat je ze zelf thuis in elkaar kunt zetten. En tsja, dat je daar soms onderdelen van overhoudt mag de pret niet drukken. Maar wist je dat je de Ikea meubels ook goed kunt gebruiken om zelf onder handen te nemen? Zo geef je de kast, tafel of stoel een persoonlijk tintje en krijgt je woning een originele uitstraling. Met deze 7 coole Ikea hacks kun ook jij zo aan de slag met het restylen van je spullen.

Van boekenkast naar kookeiland

Ikea's bekendste boekenkast, Billy, is ideaal om te restylen. Je kunt van de lage variant een handig werkblad maken door er twee naast elkaar te plaatsen. Met een mooi houten blad kun je de bovenkant bewerken. Zo creëer je bijvoorbeeld extra werkruimte in je keuken. Maar je kunt 'm natuurlijk ook als sidetable wegzetten in je woonkamer of hal. Is de kast wit? Kies dan voor een donker houten blad.

Kruiden in je wijnrek

De wijnrekken die Ikea verkoopt zijn ook zeer goed te gebruiken om andere dingen in te bewaren. Zo is er een wijnrek dat moet worden opgehangen aan de muur zodat de wijnfles erin kan liggen. Draai je het rek een kwartslag dan kun je er vazen in hangen. Je kunt hierin je kruidenplantjes bewaren en in de keuken hangen zodat je ze altijd in de buurt hebt. Handig én mooi.

Een rollend keukenblad

Andere bekende meubelstukken van Ikea zijn de Kallax en Expedit kast. De kleine variant met vier vakken kan gemakkelijk op wieltjes worden gezet. Ideaal, want dan kun je 'm erbij rijden als je bijvoorbeeld extra werkblad nodig hebt in de keuken. En ook leuk: er zijn veel verschillende soorten mandjes die je in de kast kunt zetten voor extra opbergruimte.

Pimp je bijzettafel

Voor slecht 5 euro koop je een leuke klein bijzettafeltje, de bekende Lack tafel van Ikea. Je zet 'm in een mum van tijd in elkaar. Maar een beetje saai is-ie wel, toch? Geef er eenvoudig je persoonlijke draai aan door het blad te restylen. Koop een paar planken, zaag ze op maat en timmer ze bovenop de bijzettafel. Zet en wieltjes onder en je rijdt de tafel er gemakkelijk bij als je visite hebt.

Creatief met kubussen

De kubussen van Ikea zijn eigenlijk gewoon enkele versies van de Kallax en Expedit kasten. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en in meerdere formaten. Hang ze aan de muur en zet er boeken in of een foto. Je kunt natuurlijk ook meerdere kubussen kopen en ze in een bepaalde vorm aan de muur hangen.

Vrolijk je lampen op

Ikea heeft allerlei soorten lantaarn. Staande lampen en hanglampen met een papieren omhulsel. Heb je zo'n lamp in de kinderkamer staan? Versier 'm dan samen met je kleine met leuke gekleurde stickers. Je lamp lijkt zo goed als nieuw en brengt een glimlach op je gezicht, iedere keer dat je ernaar kijkt.

Foto's aan een kledinghanger

Buiten de box denken? Hang eens iets anders aan je kledinghanger dan je kleding. Gebruik de kledinghanger bijvoorbeeld om er leuke foto's aan op te hangen. Want je kunt natuurlijk niet genoeg foto's in je huis hebben. Heb je de smaak te pakken? Span dan ook eens een mooi stuk touw waaraan je met wasknijpertjes je foto's kunt ophangen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten