6x grijze slaapkamer ideeën: doe inspiratie op!

Op zoek naar ideeën voor een grijze slaapkamer? De basistint grijs geeft een zachte en moderne uitstraling aan een ruimte en is daarom heel geschikt voor in de slaapkamer. De combinatie van verschillende grijstinten zorgt voor een luxe uitstraling, en dat wil toch iedereen? Lees snel verder en doe inspiratie op voor een grijze slaapkamer!

Grijs, wit en hout

Een grijze slaapkamer hoeft niet helemaal grijs te zijn. Het is mooi om deze basistint te combineren met kleuren zoals wit of lichtbruin. Ga voor zachte kleuren, zodat de slaapkamer uitstraalt.

Houd de basis van de kamer grijs en voeg hier een aantal witte elementen aan toe. Denk aan een wit kleed of een wit nachtkastje. Dit zorgt voor een frisse look in jouw slaapkamer. Voeg wat natuurlijke materialen toe zoals hout of steen. De kleur van deze materialen mag je best laten zien, dat is alleen maar mooi.

grijze slaapkamer

grijze slaapkamer

Grijze slaapkamer: voeg kleur toe!

Ben jij gek op kleur maar wil je toch een rustgevende uitstraling in jouw slaapkamer? Voeg dan wat felle kleuren toe! Is jouw lievelingskleur geel of ben je gek op oranje? Verwerk dit dan in jouw slaapkamer.

Het is belangrijk dat jij jezelf helemaal thuis voelt in jouw slaapkamer. Kies daarom een kleur die bij jou past. Een aantal kleuren combineren mooi met grijs, zoals donkerblauw, donkergroen, geel, paars of oranje. Houd de basis grijs en voeg wat gekleurde details toe aan de kamer. Denk bijvoorbeeld aan een oranje kussen en een oranje fotolijstje aan de muur.

grijze slaapkamer

Donkergrijze slaapkamer: een luxe uitstraling

Creëer een luxe uitstraling in jouw grijze slaapkamer. Donkergrijs is een warme kleur en wordt veel geassocieerd met luxe. Mix en match verschillende, donkere kleuren grijs en maak van jouw slaapkamer een heerlijk plekje waar je helemaal tot rust kunt komen.

luxe slaapkamer

Pasteltinten

Pasteltinten kleuren mooi in een grijze slaapkamer. De pastelkleuren zalmroze of lichtgroen passen bijvoorbeeld goed bij verschillende grijstinten in de slaapkamer. Ga voor een lichtgrijze basiskleur in de slaapkamer, dit kleurt erg mooi met de zachte pasteltinten. Leg een roze kleed op bed en combineer dit met roze kussens.

slaapkamer decoratie slaapkamer decoratie

Decoreer jouw grijze slaapkamer

Iedere slaapkamer heeft decoratie nodig, zo ook een grijze slaapkamer. Door accessoires toe te voegen, maak je een ruimte persoonlijk. Decoreer jouw slaapkamer met dingen die bij jou passen.

Begin met groene planten. De kleur groen past helemaal in een grijze slaapkamer en planten zijn super hip. Decoreer jouw slaapkamer verder met een leuk patroon, ga bijvoorbeeld voor een speels dekbedovertrek. Zorg ervoor dat het een zacht patroon is, zodat het niet te druk oogt. Hang daarnaast wat fotolijstjes tegen de wand. Je kunt kiezen voor grijze fotolijsten die meekleuren in het geheel, of juist voor gekleurde lijstjes die uit het geheel springen. Kies wat jij mooi vind!

Nog een tip: ga voor zilveren details. Denk bijvoorbeeld aan een zilveren knop op de deur of aan zilveren handgrepen aan een kast. Glimmend zilver past mooi bij grijs en geeft net dat extra detail wat jouw slaapkamer nodig heeft! Lees het artikel Slaapkamer decoratie: creëer een sfeervolle uitstraling! voor meer decoratie ideeën!

slaapkamer decoratie

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 10x slaapkamer ideeën: ontdek wat bij jou past!, Interieur ideeën: maak jouw droomhuis!, Zo richt je een stoere jongenskamer in! en Hoofdbord bed: dé eyecatcher van jouw bed!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten