6 tips voor een luxe badkamer
Badkamer ideeën

6 tips voor een luxe badkamer

Een luxe badkamer zorgt voor een momentje van ontspanning in je drukke dag. Begin je dag met een heerlijke douche of geniet in de avond van een heerlijk bad. Sluit je even af van je omgeving en ontspan. Maar hoe zorg je nou voor zo’n relaxte en luxe sfeer in jouw huis? Wij geven je 6 tips voor een luxe badkamer!

1. Vrijstaand bad

Een ultieme luxe badkamer heeft natuurlijk een vrijstaand bad. Of je nou voor een strak vrijstaand bad gaat of een chique met sierpoten, een vrijstaand bad zorgt voor instant luxe. Natuurlijk is er niet in iedere badkamer ruimte voor een vrijstaand bad, gelukkig kun je ook zonder bad een luxe sfeer creëren.

Vrijstaand bad

2. Inloopdouche

In een luxe badkamer draait alles om comfort en uitstraling. Een inloopdouche is praktisch én ziet er mooi uit. Geen onhandig opstapje van een douchecabine. Ga voor een mooie glazen spatwand of zorg voor een betegeld muurtje.

3. Bijzondere wastafel

Een mooie wastafel is de blikvanger van de luxe badkamer. Ga voor een mooie houten plank of kast met daarop twee opzetwastafels in de vorm van een mooie kom. Mooie kranen erbij en de showstopper van je badkamer is helemaal af! Door verschillende materialen en kleuren in je badkamer te gebruiken creëer je een sfeervol geheel. Ga daarom niet alleen voor wit of antraciet, maar probeer ook natuurlijke materialen zoals hout in de badkamer te verwerken.

Luxe badkamer

4. Tegels van natuursteen

Misschien wel het belangrijkste element voor de uitstraling van je badkamer: de tegels. Ga voor mooie natuurstenen tegels voor een luxe uitstraling. Marmer is de ultieme luxe tegel, maar ook leisteen kan heel mooi zijn. Natuurlijk hoef je niet voor natuursteen te gaan, er zijn ook hele mooie keramische tegels te krijgen. Voor een luxe uitstraling ga je voor grote tegels in een neutrale kleur. Liever iets moderner? Ga dan voor kleine geglazuurde tegels zoals de populaire subway tegel of ga voor tegels met een mooie patroon.

5. Nissen en opbergruimte

Een luxe badkamer is een opgeruimde badkamer. Zorg voor genoeg opbergruimte. Ga voor onopvallende ladekasten voor het badlinnen. Nissen in de muur zijn perfect voor badproducten en zien er gelijk heel chique uit. Zorg voor een mooie wasmand zodat er geen wasgoed in het rond slingert en ruim make up, tandenborstels en andere producten op. Wedden dat jij je veel meer ontspannen voelt in een opgeruimde badkamer?

Nis badkamer

6. Accessoires

Een luxe badkamer maak je af met accessoires. Styling met accessoires kan namelijk precies het verschil maken tussen een simpele saaie badkamer en een luxe paradijsje in je eigen huis. Zorg voor bijvoorbeeld voor mooie zeeppompjes of zet een paar kaarsenhoudertjes neer. Heb je producten in een mooie verpakking? Stal deze uit. Een designradiator, sfeervolle verlichting of een mooie spiegel maken het helemaal af. Geef je badkamer een persoonlijke touch zonder het rommelig te maken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten