5x vlonder inspiratie!
Tuinideeën

5x vlonder inspiratie!

Een vlonder is de perfecte manier om meer sfeer te geven aan je tuin! Met een vlonder kun je bijvoorbeeld meer diepte en ruimte creëren door hoogteverschil aan te brengen. Daarnaast geeft een vlonder contrast tegenover tegels, planten en gras waardoor je tuin een gezellige uitstraling krijgt. Met een vlonder in een warme kleur geef je sfeer aan je tuin, balkon of dakterras! Wij geven je vandaag 5 toepassingen van een vlonder, lees verder om inspiratie op te doen.

Houtcomposiet vlonder

Het ideale materiaal voor een vlonder in je tuin of voor op het balkon of (dak)terras is houtcomposiet. Er zijn een heleboel voordelen van houtcomposiet ten opzichte van echt hout. We zetten ze hieronder de voordelen van een composiet vlonderplank voor je op een rijtje:

  • Licht in gewicht

  • Wordt niet glad wanneer nat

  • Onderhoudsvrij (hoeft niet geschuurd, gebeitst of geolied te worden)

  • Verkleurt niet

  • Geen schimmel of rot

1. Verhoging in je tuin

Gebruik een vlonder als verhoging in je tuin! Door hoogteverschillen te creëren oogt je tuin ruimtelijker, perfect wanneer je een kleine tuin hebt.

Verhoogd terras vlonder

2. Als terras

Waarom zou je voor tegels kiezen als je ook een terras met vlonderplanken aan kunt leggen? Een vlonder geeft veel meer sfeer dan tegels en heeft een natuurlijke uitstraling.

3. Als dakterras

Composiet vlonderplanken of -tegels zijn de perfecte ondergrond voor je dakterras. Er zitten een hoop voordelen aan composiet ten opzichte van tegels of hout. Ten eerste is het een licht materiaal, dit maakt het makkelijk om naar boven te vervoeren en aan te leggen. Daarnaast is houtcomposiet duurzaam en stevig, wordt het niet glad van de regen, verkleurt het niet en is het onderhoudsvrij.

Houtcomposiet dakterras

4. Rond het zwembad

Vlonderplanken zijn ook perfect voor rond het zwembad. Ze geven een gezellige en 'beachy' uitstraling. Daarnaast is een vlonder van composiet een stuk veiliger dan een vlonder van hout, het wordt namelijk niet glad!

Composiet vlonder zwembad

5. Als balkon

De perfecte manier om je balkon sfeer te geven: vlondertegels! Vaak is de standaard balkonvloer maar saai en grijs (vooral bij huurhuizen), vlondertegels zijn de ideale manier om dit tijdelijk aan te passen. Wanneer je gaat verhuizen neem je ze zó weer mee. Het geeft een heerlijke bohemian uitstraling aan je balkon. Vlondertegels van houtcomposiet zijn ideaal voor het balkon omdat ze lichtgewicht zijn. Daarnaast verkleuren ze niet en hoef je ze niet te oliën of te beitsen (terwijl dat bij hout wel moet).

Balkon houtcomposiet

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten