5x spanplafond inspiratie

Benieuwd naar de mogelijkheden van een spanplafond? We kunnen je alvast verklappen dat die eindeloos zijn! Van verschillende afwerkingen en kleuren tot sierlijsten en verlichting. Lees verder voor 5 keer inspiratie voor een spanplafond!

Wat is een spanplafond?

Je vraagt je misschien af wat een spanplafond nou eigenlijk precies is. Een spanplafond is een plafond dat over je oude plafond wordt heen gespannen. De spanplafonds van Plameco worden van kunststof gemaakt, het plafond wordt met een gepatenteerd klemsysteem tussen de muren geklemd. Dit betekent dat het makkelijk te installeren is zonder dat het oude plafond gesloopt hoeft te worden. Het grote voordeel hiervan is dat al je meubels gewoon kunnen blijven staan en dat je in één dag al een nieuw plafond hebt. Klinkt goed? Lees verder om alle mogelijkheden van spanplafonds te ontdekken!

1. Spanplafond met verlichting

Geen losse lampen meer, alle verlichting wordt namelijk netjes verwerkt in het plafond. Van losse spotjes, tot mooie verlichting langs de zijkant. Met een spanplafond wordt het een sfeervol en afgewerkt geheel.

Spanplafond verlichting

2. Spanplafond met afbeelding

Graag een origineel plafond? Ga voor een plafond met afbeelding! Wat dacht je van de sterren boven je in de slaapkamer? Of een groene badkamer met bos op het plafond? Natuurlijk ook heel leuk voor de kinderkamer!

Spanplafond afbeelding

3. Spanplafond in de badkamer

Een spanplafond is ook ideaal voor de badkamer. Spanplafond zijn namelijk schimmelwerend en makkelijk af te wassen. Door de vele mogelijkheden kunnen ze ook nog eens voor extra sfeer zorgen. Ga bijvoorbeeld voor een plafond met een kleur of afbeelding of met een hoogglans afwerking.

Spanplafond badkamer

4. Spanplafond in verschillende kleuren

Wie zegt dat een plafond wit hoort te zijn? Ga eens voor een plafond met een kleurtje! Kies voor één kleur of ga voor vlakken met verschillende kleuren.

Spanplafond kleur

5. Sierlijsten

Sierlijsten maken je plafond helemaal af. Ze zorgen voor een afgewerkt geheel en geven een chique uitstraling aan je woning. Sierlijsten passen perfect in een landelijk interieur, maar ook bij andere interieurstijlen komen ze goed tot hun recht.

Spanplafond sierlijsten

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten