5 ideeën vol slaapkamer inspiratie

Vandaag geven we je vijf ideeën met slaapkamer inspiratie. De laatste trends die we de tegenwoordig veel zien op het gebied van slaapkamers inrichten zijn de helemaal witte kamer en de luxe slaapkamer in hotel stijl. Maar ook de romantische, moderne en landelijke slaapkamer zijn nog niet uit het oog verloren.

Het is belangrijk om rekening te houden met het doel van je interieur bij het zoeken naar ideeën en inspiratie. Dat is in dit geval voornamelijk tot rust komen. Kies dus niet voor drukke en felle kleuren en probeer zoveel mogelijk elektronica buiten de kamer te houden. Eén ding weten we echter wel zeker: in een slaapkamer die helemaal naar jouw smaak is ingericht kom je zeker tot rust.

1. Romantische slaapkamer

Richt je slaapkamer romantisch in voor een beetje extra romantiek in je leven. Bij een romantische slaapkamer denk je al snel aan rood, donker, hartjes en rozen. Maar je kunt je slaapkamer ook gemakkelijk een romantische sfeer geven zonder gebruik te maken van deze elementen. Veel kussens en zachte dekens geven je kamer al snel een knusse en romantische sfeer.

Gebruik lichte, zachte en warme aardetinten voor een rustige, maar romantische sfeer. Denk ook eens aan een zacht kleedje op de grond, mooie wapperende lichte gordijnen of een mooie hemel boven je bed. En met sfeerverlichting, kaarsjes of een snoer met kleine lampjes maak je je romantische slaapkamer helemaal af!

slaapkamer inspiratie

2. Luxe slaapkamer in hotel stijl

Wat is er nou heerlijker dan een luxe slaapkamer waar je helemaal tot rust komt? En waar kom je nou beter tot rust dan in een hotel? Met een paar kleine aanpassingen breng je je slaapkamer helemaal in hotel stijl.

Het belangrijkste element in een hotelkamer is toch vaak het bed. Koop een mooie grote boxspring of maak je huidige bed op alsof het in een hotel staat. Kies voor een dekbedovertrek dat luxe uitstraalt, met mooie rijke kleuren en een goede kwaliteit stof. Dek je ben op met wat extra kussens en een mooie sprei en je kamer straalt al snel een en al luxe uit.

Daarnaast worden er in hotels vaak donkere en rijke kleuren gebruikt, probeer dit in je eigen inrichting ook eens! Denk aan paars, antraciet of mooie donkere aardetinten. Met een mooi kleed op de vloer en een paar luxe gordijnen maak je je luxe slaapkamer in hotel stijl helemaal af. Nog een kleine tip: houd je kamer opgeruimd! Want nergens is het zo opgeruimd als in een hotel.

landelijk bed

3. Witte slaapkamer

Een enorme trend op het gebied van interieur op dit moment is wit. Maar dan ook echt alles wit. Sluit je aan bij deze trend met een witte slaapkamer. Koop witte meubels (of verf de meubels die je hebt wit). Ga voor wit beddengoed, witte gordijnen en witte accessoires. Zelfs een witte vloer is geen probleem!

Er zijn tegenwoordig een heleboel witte laminaat vloeren te koop. Nu hoeft heus niet alles wit te zijn als je een witte inrichting wil. Het kan zelfs leuk zijn om een paar accessoires met een kleurtje toe te voegen of mooie groene planten. En als je denkt dat een witte slaapkamer saai is dan heb je het mis!

Kijk maar eens naar de onderstaande foto's.

witte slaapkamer

4. Moderne slaapkamer inspiratie

Op zoek naar inspiratie voor een moderne slaapkamer inspiratie? Ga voor strakke meubels, lichte kleuren en moderne verlichting. In een moderne slaapkamer mogen strakke rechthoekige meubels niet ontbreken. De meubels zijn vaak wit of zwart met een hoogglans afwerking. Gebruik niet te veel accessoires en tierelantijntjes en houd je de kamer schoon en opgeruimd. Meestal zijn de basiskleuren voor een moderne inrichting licht met een kleur als accentkleur om de kamer wat meer sfeer te geven.

Houd je van strak en opgeruimd? Dan is een moderne slaapkamer echt iets voor jou!

moderne slaapkamer

5. Landelijke slaapkamer

In een landelijke slaapkamer vind je veel natuurlijke materialen zoals hout en riet, denk bijvoorbeeld aan een mooie houten vloer of houten meubels. Ga voor neutrale tinten zoals wit, bruin, blauw en zacht roze voor een landelijke look. Kleed je kamer aan met persoonlijke accessoires zoals fotolijstjes en boeken. Een bed met een mooi gestoffeerd hoofdeinde past ook perfect in een landelijk interieur. Ga voor een mooi dekbed en een paar grote zachte kussens en je landelijke slaapkamer is helemaal af!

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Op Woonblog vind je volop inspiratie! Of je nu houdt van een moderne stijl of van een romantische stijl, voor iedere interieurstijl hebben we wel iets. Kijk gerust eens rond en doe inspiratie op!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten