5 tips voor het verkopen van je huis
Wonen Wooninspiratie

5 tips voor het verkopen van je huis

Heb jij een nieuw huis gevonden of ben je op zoek? Denk dan ook vast na over het verkopen van je oude huis. Hoe zorg jij er nou voor dat je oude huis zo snel mogelijk wordt verkocht? Door het huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken! Hoe? Dat lees je hier. Zo kun jij straks meteen intrekken in je nieuwe stulpje!

1. Zorg voor licht en ruimte

Een licht interieur ziet er aantrekkelijker en frisser uit dan een donker interieur. Maak je interieur daarom zo licht mogelijk. Haal onnodige donkere accessoires weg, doe je gordijnen zo ver mogelijk open, en haal de vensterbanken leeg.

Lichte ruimtes zien er ruimer uit dan donkere ruimtes. Vaak verhuizen we juist vanwege ruimtegebrek in ons huidige huis. Bedenk je daarom hoe je je interieur er zo ruimtelijk mogelijk uit kunt laten zien. Zorg bijvoorbeeld dat er niet teveel meubels staan.

2. Aantrekkelijke interieurfoto’s

Voordat potentiële kopers je interieur überhaupt komen bezichtigen, hebben ze de foto’s van je interieur vaak al een aantal keer bekeken. Een eerste impressie is erg belangrijk. Houd er daarom rekening mee dat de foto’s die online komen te staan het interieur zo mooi en ruimtelijk mogelijk vastleggen. Geen idee hoe? Neem dan een interieurfotograaf in dienst. Een interieurfotograaf weet ieder interieur zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen.

Op zoek naar een interieurfotograaf of benieuwd naar hun werk? Bekijk dan bijvoorbeeld de fotografen van Happix. Denk er daarnaast aan om een verkoopstylist in te huren. Een verkoopstylist kan jouw interieur zo inrichten, dat het er aantrekkelijk uitziet voor een groot aantal mensen.

woonkamer-hout

3. Sfeermakers

De kunst is om sfeermakers in het interieur te laten staan, zonder dat die een specifieke en persoonlijke stijl benadrukken. Kijk vooral naar wat past bij de stijl van het interieur. Is er bijvoorbeeld een openhaard? Denk dan aan een mand met houtblokken.

Zet ook een mooie bos bloemen en schaal met fruit neer. Volgens interieur experts wordt het interieur zo geassocieerd met frisheid en gezondheid. Sommige experts raden ook aan om een open pak koffie neer te zetten. Waarom? Deze geur zou worden geassocieerd met ‘je thuisvoelen’. Maar dat geldt natuurlijk alleen voor mensen die koffie drinken of wonen met iemand die koffie drinkt.

4. Ruim je rommel en persoonlijke accessoires op

Kopers willen zichzelf zien wonen in jouw huis. Dit kunnen zij zich zich het beste inbeelden wanneer jij en al jouw persoonlijke accessoires weg zijn. Denk niet alleen aan jouw spullen. Heb je een kind of huisdier? Neem ook je kind en huisdier mee wanneer de kopers komen. En zorg dat de spullen van je kinderen en huisdier buiten zicht zijn. Dit zorgt dat het interieur er netter en schoner uitziet. Daarnaast vinden sommige mensen het geen fris idee dat er bijvoorbeeld een hond in hun toekomstige huis heeft gewoond.

Haal al je rommel weg van zichtbare plekken. Zorg dat je tafel, open kasten en andere oppervlaktes zoveel mogelijk leeg zijn. Berg daarnaast persoonlijke items zoals foto’s op.

5. Maak goed schoon en zorg voor een frisse geur

Het is van belang dat je goed schoonmaakt of in ieder geval de illusie geeft dat het schoon is. Zorg dat de badkamer en het toilet lekker fris ruiken. Maak alles wat de potentiële koper van dichtbij zal bekijken, zoals het aanrecht, goed schoon.

Voeg wat groen toe aan het interieur! Een paar planten zorgen meteen voor een frisse uitstraling. Zet een raam open en denk bijvoorbeeld aan geurstokjes, die niet te sterk (niet te kruidig of te zoet) ruiken voor een frisse geur. Daarnaast helpt citroensap voor een frisse, schoonmaakgeur.

Meer informatie?

Wil jij meer tips en ideeën? Lees dan ook onze checklist voor een verhuizing en ideeën voor een frisse woonkamer.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten