5 tips voor een stoer èn zacht industrieel interieur!
Wooninspiratie Woonaccessoires Industrieel interieur

5 tips voor een stoer èn zacht industrieel interieur!

Stoer en zacht in een industrieel interieur, gaat dat wel samen? Ja! We benoemden het al eerder, verschillende woonstijlen kun je juist heel goed met elkaar kunt combineren. Stoer en zacht vullen elkaar heel goed aan. Zorg echter wel voor eenheid in je interieur. Mix je stoere meubels en donkere kleuren eens met natuurlijke materialen zoals hout en leer en decoreer met zachte kussens. Wij houden van een stoer interieur maar ook van een beetje warmte…

1. Natuurlijke accessoires

De basis van een stoer, industrieel interieur heeft witte, zwarte, grijze en bruine kleuren en is meestal ruw en robuust. Staal, metaal en beton worden veelvuldig gebruikt in een industrieel interieur.

Als je de basis echter rustig houdt, kun je gemakkelijk combineren met accessoires van natuurlijke materialen. Zo geef je je stoere en industriële interieur een zachtere uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan manden van riet of jute of kijk ook eens naar houten woonaccessoires. Je zult zien, warm en koud vullen elkaar mooi aan in je interieur.

Lees hier ook eens ons artikel over de basis van een industrieel interieur!

industrieel interieur

2. Dierenvachten

Met een mooi en zacht dierenvacht zorg je gelijk voor een warme sfeer in een stoer interieur. En staat prachtig bij houten meubels en robuuste materialen. Decoreer op een stoere, metalen stoel, op de vloer of over de leren bank. dierenvachten zijn nu helemaal trendy en passen in elke ruimte van je huis. Ga wel voor een mooie kwaliteit en het liefst gemaakt met respect voor de natuur. Een schapenvacht is bovendien heel duurzaam, werkt geluiddempend en isolerend. Ze zijn er in verschillende soorten en kleuren. Toch liever een tikje stoerder? Kies dan eens voor een koeien- of geitenhuid, voor een mooie mix van stoer en zacht in je interieur!

dierenvacht woonkamer

3. Houten meubels

In een stoer en industrieel interieur met grove materialen zoals beton en metaal, zorgt hout voor sfeer! Stoere meubels combineer je met houten meubels. Houten meubels geven een stoer en industrieel interieur meteen meer warmte. Kies bijvoorbeeld voor een salontafel van houtblokken. Of een houten bijzettafel. Misschien vindt je wel een mooi houten vintage exemplaar. Of combineer hout en stoer in één meubelstuk, zoals een houten bijzettafel met een metalen onderstel. Wat een mooie combi.

4. Leren accenten

Leer blijft mooi. Het is stoer en warm tegelijk. Leren accenten passen dus perfect in een stoer en zacht interieur. Niet alleen voor je meubels is leer een mooi materiaal maar ook voor je accessoires als je het subtieler wilt. Wat denk je bijvoorbeeld van manden met leren handgrepen. Of leren consoles voor een wandplank. Ook kun je kiezen voor leren kussens of een leren poef. Leer combineert erg mooi met hout en geeft een beetje pit in je interieur!

5. Lantaarn

In een stoer interieur zien we vaak industriële (hang)lampen. Maar heb je al eens gedacht aan een lantaarn? Een lantaarn zorgt vooral in de donkere dagen voor mooi licht en een fijne sfeer. Je kunt kiezen voor zowel een stoer als warm exemplaar. Een stoere zwartmetalen lantaarn staat mooi in een zacht interieur met een lichte, neutrale basis. In een stoer en industrieel interieur creëer je juist met een houten lantaarn een warmere uitstraling. De houten lantaarns zien we bovendien steeds vaker in ons interieur en staat zowel buiten als binnen heel sfeervol!

industrieel interieur

Lees hier ook eens ons artikel over accessoires en verlichting in een industrieel interieur!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten