5 redenen om een houten chalet te bouwen
Tuinideeën

5 redenen om een houten chalet te bouwen

Wil je echt iets unieks in je eigen achtertuin? Met een houten chalet heb je je eigen vakantiehuisje op een steenworp afstand van je woning. Wil je weten waarom jij een houten chalet in je tuin zou moeten hebben? Lees dan snel onze 5 redenen waarom jij zou kunnen overwegen om een vakantiehuis te bouwen!

1. Iedere dag een vakantiegevoel

Met een houten chalet in je tuin beschik je over een eigen vakantiehuisje, en dat op een steenworp afstand van je woning. Zo kun je iedere dag genieten van het vakantiegevoel. Voor een vakantiehuisje in het zonnige Frankrijk moet je ver reizen. Ook een huisje in de buurt van het strand ligt voor sommigen al een paar uur verderop. Door een houten chalet te bouwen hoef je alleen maar je tuin in te wandelen, ideaal toch? Er zijn vele faciliteiten die je er in kunt laten bouwen. Om volledig tot rust te komen en te ontspannen is een sauna bijvoorbeeld een goede keuze.

2. Extra ruimte voor een kantoor

Heb jij een eigen bedrijf maar geen ruimte in huis voor een kantoor? Een chalet in je tuin is de ideale kantoorruimte. Weg van de drukte in huis, zodat je in alle rust kan werken maar toch dicht bij!

3. Een houten chalet is de ideale logeerkamer

Komen er regelmatig gasten over de vloer? Een vakantiehuis in je eigen tuin is de ideale logeerkamer voor al je gasten. Je kunt er namelijk makkelijk een slaapkamer, badkamer en zelfs een keuken inbouwen. Je gasten hebben toegang tot alle faciliteiten die ze nodig hebben en verstoren hierdoor niet de normale gang van zaken in de woning.

Houten chalet tuin

4. Je kunt een houten chalet als vakantiehuis verhuren

Wanneer je op vakantie bent, het houten chalet niet nodig hebt of het leuk vindt om gasten over de vloer te hebben kan je er voor kiezen om het te verhuren. Websites als Airbnb zijn erg geschikt om woningen of vakantiehuisjes te verhuren. Zou kunnen zowel jij als andere mensen genieten van jouw chalet. Daarnaast kan je er ook nog eens leuk aan verdienen

5. Comfortabel zitten met vrienden, ook in de herfst en winter

Een houten chalet is een leuk alternatief voor een loungehoek in je tuin. Tijdens een warme zomerse avond kunnen jullie hier lekker barbecueën met familie en vrienden. Ook als het kouder wordt in de herfst of winter biedt de veranda uitkomst. Gewoonweg de terrasverwarmer aanzetten, eventueel een paar fleece dekens klaar leggen voor de koukleumen en genieten maar! Is het alsnog te koud buiten? Er is altijd nog de mogelijkheid om binnen te zitten.

Zelf een houten chalet bouwen of toch kopen?

Houten chalets, recreatiewoningen of luxe tuinhuisjes komen in vele soorten en maten. Ben jij een handige doe-het-zelver? Wat is er nou mooier dan je eigen vakantiehuis bouwen. Iedere keer dat je hier zit zul je vol trots genieten. Ben je zelf niet zo handig en wil je een houten chalet? Geen probleem. Er is een ruime keuze uit verschillende soorten houten chalets die voor jou in elkaar worden gezet.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten