4x vloerkleden voor de winter

Als de temperatuur buiten afkoelt, wil je dat het binnen warm, knus en gezellig is. Een vloerkleed heeft precies die eigenschappen. Maar hoe kies je nu het juiste vloerkleed uit? Hoogpolig, Scandinavisch, Perzisch, vintage, industrieel, grafisch: bij het horen van deze eindeloze mogelijkheden gaat het zweet spontaan op je voorhoofd staan. In deze blog nemen we je mee in de top 4 winterkleden van het moment. Je bent slechts een paar klikken verwijderd van jouw nieuwe sfeermaker!

#1 Scandinavian living

Deze woonstijl wordt gekenmerkt door minimalisme, rust en eenvoud. Hierbij worden vaak lichte en natuurlijke kleuren toegepast. Dit omdat de dagen kort zijn bij onze noorderburen en er op andere manieren licht in huis moet worden gebracht. Korte dagen of niet, de interieurwereld smult ervan en neemt deze woonstijl graag over. Een vloerkleed zandkleur is hét perfecte Scandinavische vloerkleed voor de winter. Het doet denken aan een prachtig winterlandschap bedekt met een deken van sneeuw. Creëer je eigen Winter Wonderland, gewoon warm en veilig in je eigen huiskamer!

wooninspiratie

#2 FALL-ing in love

Een lange boswandeling op een milde herfstdag. De meest prachtige kleuren komen voorbij in de knapperige herfstbladeren, die bij elke stap een bevredigend geluid maken. Laat je inspireren door de natuur en verwerk die diepe, warme kleuren in jouw interieur. Een vloerkleed geel kan er zelfs voor zorgen dat je je energieker en opgewekter voelt. Ook bevordert het de inspiratie en creativiteit. Van pastel- tot okergeel, maak het zo gek als je zelf wilt!

#3 Red nosed rug

Rood is misschien wel het eerste wat in je opkomt als je denkt aan december. Tenzij je de kerstman bent, kan je een kerstrood vloerkleed niet heel gemakkelijk combineren in huis. Dat hoeft ook niet, rode vloerkleden zijn er in de meest uiteenlopende varianten. Zo zit de kleur rood vaak verwerkt in Perzische vloerkleden. Een Oosters vloerkleed is een eeuwenoude accessoire die bestaat uit sierlijke patronen geïnspireerd op de natuur. Hiermee haal je een kleurrijke toevoeging in huis met een unieke geschiedenis én een flinke dosis karakter. Deze vloerkleden laten zich vooral goed combineren in een modern of industrieel interieur.

woonideeën

#Coffee please

De kleur bruin is razend populair en maakt op dit moment een grote comeback. Nu is de vraag, word je er in je interieur net zo blij van als het bruine goedje in de ochtend? Met een bruin vloerkleed zeker wel! Bruin komt voor in het aardepalet en is veelvoorkomend in de natuur. Het heeft dan ook een rustgevende werking op de woon- of slaapkamer. Het aardse van bruin past bijzonder goed bij natuurlijke materialen als hout. Combineer een bruin vloerkleed met andere aardetinten en jouw huis wordt een baken van rust!

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem gerust eens een kijkje tussen de onderstaande artikelen op deze pagina. Bij Woonblog lees je alles over de laatste woontrends, verrassende woonideeën en nog een heleboel meer inspiratie voor je interieur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten